понеділок, 10 лютого 2014 17:41

Майк Фрателло слідкував за гравцями збірної України у фіналі Кубка України

Майк Фрателло слідкував за гравцями збірної України у фіналі Кубка України
ukrbasket.net

Наставник національної збірної України з баскетболу Майк Фрателло відвідав фінал національного Кубка. У неділю київський "Будівельник" переміг у вирішальному матчі БК "Донецьк" — 96:88.

"Я дуже радий, що зміг бути присутнім на фіналі Кубка України, - каже Фрателло. - Мені вдалося поспостерігати за гравцями, які виступають за національну збірну України. Також я очікував побачити цікавий поєдинок. Таким він і вийшов. Радий за команду, яка здобула трофей. У них попереду ще є чемпіонат України. Я сподіваюсь наші гравці у формі прибудуть у тренувальний табір для підготовки до чемпіонату світу".

Нещодавно збірна України дізналася суперників на чемпіонаті світу, який пройде у серпні-вересні в Іспанії. Наша команда зіграє у групі С з Туреччиною, Фінляндією, Новою Зеландією, Домініканською Республікою і США.

"Для мене і для команди це буде перший чемпіонат світу. Це інший рівень змагань і відрізняється від Євробаскету. Якщо подивитися на склад команд в інших групах, то можна побачити дуже хороші команди і збірні, які намагаються такими бути. У нас важка група. Ми це знаємо. Зараз ми сконцентровані на першій грі. Нашим суперником буде Домініканська Республіка.

США? Немає сенсу зараз думати про цю збірну, адже спочатку ми граємо проти домініканців, фінів, турків, новозеландців, а вже тоді проти американців. Завдання треба вирішувати поступово, а не перейматися п'ятьма матчами одразу.

Ми спілкувалися з гравцями, які допомогли нам кваліфікуватися на чемпіонат світу та з кількома іншими баскетболістами. Мої помічники регулярно переглядають матчі за участю збірників. Це вже десь 14 поєдинків. Ми постійно контактуємо з ними і висилаємо DVD, яке вони можуть використати у своїй підготовці. Ми намагаємося бути активними учасниками процесу, але стараємось дуже не грузити гравців."

9 лютого у Палаці спорту Майк Фрателло разом зі своїми асистентами провели клініку для тренерів. Семінар відвідали близько 200 тренерів команд Суперліги, Вищої ліги, юнацьких і дитячих команд.

"Я сподіваюсь ми допомогли тренерам. Ми розповіли як організовуємо свою роботу і показали кілька вправи з фізпідготовки. Щоб побудувати успішну команду потрібно мати систему та гарну організацію.

У понеділок я лечу у США. Мені потрібно завершити свою роботу у Штатах. У липні я повернуся в Україну.

Знаю, що зараз у вас складна політична ситуація. Я намагаюсь слідкувати за розвитком подій. Це не моє завдання перебувати в епіцентрі політичного протесту, адже я не настільки в курсі справ. З мого боку буде некоректно пхати туди свого носа. Моя робота — це збірна України з баскетболу."

Зараз ви читаєте новину «Майк Фрателло слідкував за гравцями збірної України у фіналі Кубка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути