неділя, 04 жовтня 2015 12:09

"Локомотив" вийшов в елітний раунд Кубка УЄФА

"Локомотив" вийшов в елітний раунд Кубка УЄФА
Чемпіони України здобув важку перемогу і продовжує боротьбу за єврокубок

За свою коротку історію виступів у Кубку УЄФА харківський "Локомотив" вже опинявся в ситуації, коли у своєму заключному матчі основного раунду "залізничникам" потрібна була лише перемога.

Нагадаємо, що було це два роки тому, і тоді команда Євгена Ривкіна в Харкові з блиском переграла чемпіона Італії "Марку Футзал". І в суботу перед чемпіонами України стояло завдання не менш складне - тільки перемога над "Тиргу-Муреш" виводила нашу команду в елітний раунд.

Так, з одного боку, чемпіон Румунії - це не чемпіон Італії, але, з іншого боку - гра-то проходила на майданчику прямого конкурента, а в цьому випадку, можливі будь підводні камені, і, насамперед, суддівські.

Уже у матчі з "Пескарою" "Локомотив" зіткнувся з некваліфікованим і навіть упередженим суддівством з боку арбітрів, де особливо виділявся своїми, м'яко кажучи, "дивними" рішеннями Віталій Ракуцький з Білорусі. Благо у представників УЄФА вистачило здорового глузду не ставити знову ту ж бригаду (що, власне, побічно і підтверджує помилки, що мали місце), і команди на майданчик вивели Геральд Бауернфельд з Австрії та Болаж Фаркаш з Угорщини.

Тим часом, вже у стартових п'ятірках головний тренер "Локомотива" Євген Ривкін прийняв несподіване рішення, і гру у харків'ян почали Федорченко, Рогачов, Олександр Сорокін і Кисельов. І вже на 14-й секунді самі вигадали собі гол. Неточну передачу Олександра Сорокіна перехопили господарі, і Стойка зліва з дуги відправив м'яч точно у дальній кут. Початок - гірше не придумаєш. І у "Локомотива" на майданчик вийшли Бондар, Журба, Овсянников та Дмитро Сорокін, яким потрібно було виправляти ситуацію в грі, що почалася фактично з рахунку 0:1.

Наші хлопці відразу ж різко додали в русі, але було занадто багато браку, тому довгий час Карлао був без роботи. Можливо, саме тому він і припустився фатальної помилки під кінець 4-ї хвилини. Федорченко з ауту прострілив вздовж воріт, і м'яч від рук воротаря "Тиргу-Муреш" перетнув лінію воріт - господарі бурхливо протестували, але арбітр Бауернфельд не міг скасувати те, що було очевидно навіть з трибуни.

Щось мабуть не зовсім влаштовувало Євгена Ривкіна в діях Литвиненка, і вже на 6-й хвилині у харків'ян в рамці з'явився Іваняк. І всього через дві хвилини блиснув майстерністю, відбивши небезпечний удар Фабіу Агіяра з меж штрафного майданчика. У наступні хвилини що у нашого воротаря, що у Карлао роботи було з головою, але обидва демонстрували найвищий рівень. Але після середини тайму воротар "Тиргу-Муреш" не витримав напруги. Спочатку Рогачов прошив його дальнім ударом після кутового, а незабаром Дмитро Сорокін розстріляв Карлао, після того як він перед собою відбив м'яч після дальнього удару Овсянникова. Подвійний пропущений удар змусив головного тренера чемпіона Румунії Ендре Кашо взяти відразу ж тайм-аут.

Господарі активно, але безплідно атакували, і перед перервою у гравців "Тиргу-Муреш" стався командний нервовий зрив. Спочатку найжорстокішим чином зрубали одного з гравців "Локомотива", а коли почалося з'ясування стосунків капітан "Тиргу-Муреш" Герман рукою з розмаху вдарив Іваняка в обличчя. Арбітри були поруч, і Герман відразу ж побачив перед собою червоне світло, а на додаток Чома, Нікусан і Паулу Феррейра - по жовтій. Тим часом, Євген Ривкін за 19 секунд до перерви взяв тайм-аут, і основний час для реалізації більшості перейшов на початок другого тайму.

"4 на 3" "залізничники" відіграли півтори хвилини жахливо. Мало того, що за цей час нічого не створили, так ще й заробили два фоли. А коли суперник став грати в повному складі, то отримали ще й третій фол. І це менш ніж за три хвилини.

Господарям це, звичайно ж, додало сил, і вони великими силами стали йти вперед. "Локомотив" чекав свого шансу в контратаці, і на 25-й хвилині Овсянников від центру втік один в один і пробив у хрестовину. Через кілька секунд у "Локомотива" вихід "2 в 1", і вже Дмитро Сорокін б'є поруч зі штангою. Ну, а далі за футбольними законами Пауліньо пробив здалеку, м'яч влучив у штангу, потім в Іваняка і закотився у ворота.

Господарі тільки посилили обстріл воріт харків'ян, Іваняк грав надійно, а після дальнього удару Руксандарі ще й організував гольову атаку. Після довгої передачі Дмитро Сорокін прийняв м'яч на лінії штрафного майданчика, і з другої спроби таки пробив Карлао - 4:2.

За 7.46 до кінця матчу Ендре Кашо взяв тайм-аут. Підуть з п'ятим? Так і є - Стойка вийшов у воротарській футболці. Вся гра перемістилася на половину "Локомотива", але це не означало, що у нашої команди не було контршансів. На 36-й хвилині Овсянников з Дмитром Сорокіним втекли "два в один", і останній з лінії штрафного майданчика відправив м'яч у дев'ятку.

Штурм воріт Іваняка не слабшав до самого кінця матчу. "Тиргу-Муреш" таки один м'яч забив, але було це за 47 секунд до сирени. Євген Ривкін швидко взяв тайм-аут, і час, що залишився наші хлопці відкатали м'яч так, що у суперника його забрати не було жодних шансів.

5:3 - важка перемога "Локомотива", тим вона почесніша! Чемпіони України знову в обоймі 16-ти учасників елітного раунду. 12 жовтня пройде жеребкування.

"Локомотив" (Харків) - "City'us Тиргу-Муреш" (Тиргу-Муреш) - 5:3 (3:1)

Голи: Дмитро Федорченко, 4, Євген Рогачов, 11, Дмитро Сорокін, 13, 29, 36 - Думітру Стойка, 1, Пауліньо, 26, Сезар Рібейро, 40

"Локомотив": Дмитро Литвиненко (Євген Іваняк, 6) - Дмитро Федорченко, Олександр Сорокін, Віталій Кисельов, Євген Рогачов - Денис Овсянников, Дмитро Бондар, Дмитро Сорокін, Дмитро Шамлі, Євген Валенко, Петро Шотурма, Сергій Журба

Удари (у площину): 30 (15) - 18 (11).

Зараз ви читаєте новину «"Локомотив" вийшов в елітний раунд Кубка УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути