Ексклюзиви
середа, 20 травня 2015 19:23

"Кожен має право помилитися, але не на користь Суркіса, Коломойського чи Ахметова" - Павелко

"Кожен має право помилитися, але не на користь Суркіса, Коломойського чи Ахметова" - Павелко
Андрій Павелко. Фото: footboom.com

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко в програмі "поміж ділом" розповів про сьогоднішній і майбутнє українського футболу. Зокрема, він розповів про ...

Про суміщення роботи у Верховній Раді і в ФФУ

Все вийде, якщо цього дійсно хочеш. Сім'я, діти, батьки від цього страждають, менше для них залишається вільного часу. Тільки у свята є можливість поспілкуватися. Сім'я - це найголовніше, що є. Потрібна підзарядка батарей, тому що в такому графіку вони дуже швидко сідають.

Про "праву руку" в федерації

Є Володя Генінсон, виконавчий директор, Олександр Бандурко. Один - молодий, знає мови і роботу з УЄФА. Другий - досвідчений, пропрацював багато років у федерації, і немає питання, на яке б він не знав відповіді. Так що, помічники є, і я бачу по перших рішеннях, які Володимир Генінсон приймає, що він дуже ефективний менеджер, який вже сьогодні показав минулі проблеми ефективності роботи всієї системи федерації, провів аналіз, а зараз очолює групу з аудиторської перевірки діяльності за минулі роки. Перші результати, які були на виконкомі, озвучені. Всі члени виконкому побачили, що людина на своєму місці, і за дуже короткі терміни наводить порядок у системі всіх комітетів федерації.

Про фінансовий аудит

Це питання обговорювалося, і вже сьогодні є попередні дані про те, що все-таки порушення серйозні є, і їх має підтвердити авторитетна компанія. Я таке рішення не можу приймати одноосібно, я виніс це на виконком, і ми уклали договір з KPMG, яка обслуговує ФІФА. KPMG отримала офіційне добро на укладення договору з вивчення справ за минулі два роки.

Про контакти з Порошенком

Петро Олексійович, скажу чесно, дуже щира і відкрита людина. На футболі ми бачили щирість і радість його емоцій при забитих голах нашої команди. Дуже приємно, що їх було багато, але найголовніше, що ідею запрошення на кожен матч наших воїнів АТО, які отримали поранення і зараз відновлюються, була підхоплена Петром Олексійовичем. Після цього ми запросили хлопців до Іспанії для підтримки нашої команди, і зараз на всі ігри запрошуємо. Також, маючи дружні відносини, ми запросили хлопців на гру "Дніпра" з "Наполі". Крім того, Будинок футболу знаходиться поруч з військовим госпіталем, хлопці ходять на базу Баннікова, тренуються, користуються стадіоном, спортивними майданчиками. Ми домовилися, що як тільки одужує певну кількість хлопців, ми робимо змішану збірну і граємо між збірною федерації і нашими героями, нашими воїнами АТО.

Є такі законопроекти, де Петро Олексійович є автором, тоді дійсно є можливість спілкування. З іншого боку, у нас є можливість спілкування на Раді реформ при Президентові, яка проходить раз на тиждень, раз на два тижні. Дуже хороші відгуки, туди включені всі міністерства, всі міністри, профільні комітети - і там розмова чоловіча, досить таки відверта. Про те, що існують суворі дедлайни з виконання тих зобов'язань і реформ, які необхідні для нашої країни. Вони процедурно можуть затягуватися, але завдяки такому жорсткому контролю ні в кого немає можливості розслабитися. Всі міністерства мають чіткі терміни виконання завдань.

Про боротьбу з корупцією в футболі

На сьогодні вже є законопроект, зараз він відпрацьовується з фахівцями для того, щоб дати можливість [діяти] нашому Комітету чесної гри. Також ми відпрацьовуємо питання по системі УЄФА про створення слідчого комітету, який мав би повноваження вивчати такі питання, як тоталізатор, договірні матчі, суддівські [корупційні явища]. Всі питання, які є у футболі в усьому світі, і є методи боротьби з ними. Є приклади законодавства, коли можна довести це до суду і мати, як мінімум, можливість покарати конкретних осіб. Також в сучасному світі ми бачимо, що боротьба з [нечесним] тоталізатором ускладнюється, тому що це вже всесвітні організації, приїжджають агенти і працюють безпосередньо з футболістами. І звичайно ж, тут необхідна зміна законодавства.

Про майбутнє в ФФУ Андрія Шевченка

Ми домовилися, що перші кроки, його знання і досвід роботи в різних клубах - а він бачив, як працюють системи і в італійських, і англійських клубах - мають бути використані в діяльності федерації. Ми з ним обговорили і виробили позицію, що це буде в напрямку комітету збірних. І Шевченко, і Русол, і Тимощук будуть там працювати. Дана можливість - це більше громадське навантаження. Якісь співробітники комітету працюють на постійній основі, якісь приїжджають і готують документи, працюють над рішеннями, не покидаючи своє місце знаходження, а приїжджають лише на засідання комітетів. На найближче засідання Андрій буде запрошений, матиме можливість і виступити, і висловити свою точку зору, і проголосувати при прийнятті рішень. Це буде його перший крок, і вже сьогодні в нього є цікаві пропозиції щодо проведення низки круглих столів з тренерами, з дитячо-юнацького футболу. Він дуже цікаво бачить шляхи зміни підходів до системи дитячо-юнацьких турнірів. Ми дуже часто сперечаємося і спілкуємося, але для цього й існує можливість у комітеті залучити всіх. І досвідчених - як Семен Альтов, і таких, як Андрій Шевченко, Андрій Русол, Анатолій Тимощук. Приймаючи рішення в такому колективі, максимально сперечаючись і враховуючи різні точки зору. Це як мінімум перший крок до того, щоб Андрій Шевченко по чуть-чуть починав "віддавати" Україна, яка його виховала. І він із задоволенням, навіть не роздумуючи, погодився. Анатолій Тимощук також сказав, що готовий. Сказав: "Залучай максимально". Так само й Олег Лужний. Мені це дуже імпонує.

Про картки і главу КДК

Я працюю на один клуб? Назвемо це так: дана оцінка не відповідає дійсності. З одного боку - Ярмоленко, з іншого боку - заява судді, в якій він сам - вперше - визнав свою помилку... КДК є незалежним органом, який президенту не підпорядковується. Ні КДК, ні Апеляційний комітет. Його вибирає Конгрес, і він мені не підпорядковується. За будь-яких варіантів ви б одразу сказали: "Це людина Суркіса! А це - людина Ахметова. Це - людина Коломойського..." За будь-яких рішеннях була б чиясь людина. А тут не можна сказати, що Манів (Денис Манів - глава КДК ФФУ, депутат Іллічівської міської ради Одеської обл. - Ред.) - людина Суркіса, Павелка або ще когось. Вже добре, що ми уникли цього. А друге - буде робота, і будуть саме журналісти давати оцінку справедливим чи несправедливим рішенням. Час всім дає оцінку. Люди рано чи пізно потрапляють під ротацію.

Про Коломойського

В нас була суперечка лише щодо підходів. Мені сподобалося, що, коли я презентував свою програму, Ігор Валерійович чітко сказав: "Я її повністю підтримую". Яка тоді була боротьба? Мало того, за складом [комітетів], коли він у мене запитав, чи є в мене команда, я сказав: "Ми якраз всі разом будемо за нього голосувати". А коли я запитав, він відповів: "У мене немає". Я навіть знаю, що були коментарі, мовляв, ці ж люди працювали б і в нього. Тому що сьогодні в футболі тільки вони і є. За Статутом так має бути. Та й, на жаль, ми бачимо брак кадрів у всіх сферах. У міністерствах працюють іноземці, у відомствах ... Буде поступово оновлення всіх федерацій, комітетів. Побачите. Всьому свій час. В футбольному плані наше головне завдання - це повне перезавантаження. І воно буде. Мало того, в мене є претензії до того, що є колективні члени, які взагалі жодного відношення до футболу не мають. Сьогодні ми їх не можемо поміняти, тому що в них певний статус. Порушувати статути недобре, бо рано чи пізно нас звинуватять у тому, що прийняті нелегітимні рішення.

Так, можливо будуть якісь помилки. Кожна людина має право на помилку, але це не буде на користь Суркіса, Коломойського чи Ахметова. У всіх повинні бути рівні права й можливості. Це моє найголовніше завдання.

Зараз ви читаєте новину «"Кожен має право помилитися, але не на користь Суркіса, Коломойського чи Ахметова" - Павелко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути