Ексклюзиви
середа, 06 вересня 2017 16:40

"Коваленку потрібно дати час" - Грачов

"Коваленку потрібно дати час" - Грачов
Віктор Коваленко в збірній грає не на звичній позиції. Фото: football.ua

Футбольний експерт Віктор Грачов дав оцінку рівню півзахисника "Шахтаря" Віктора Коваленка. Футболіст виходив на поле у стартовому складі у всіх восьми матчах кваліфікаційного турніру Кубку світу-2018. Не забивав і не віддав жодної голевої передачі.

"Кожен гравець вдосконалюється індивідуально, – каже він. – Хтось як почне забивати в юнацькому віці, так і продовжує в дорослому, ніби нічого не було. Іншим треба час на адаптацію. Мабуть, Віктор Коваленко належить до другої категорії. Він яскраво стартував у юнацькій Лізі чемпіонів, а вчора дуже багато помилявся. Я навмисне стежив за його грою. Звісно, у Віктора були значно кращі матчі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбольна честь України нищиться на догоду невідомо кому

Грачов закликає не робити трагедії із поганої гри Коваленка.

"Пам'ятаю, як у мої часи неабиякою зіркою в юнацькій і молодіжній збірних був Олег Таран. Забивав ледь не по три м'ячі в кожній грі. Всі думали, що він матиме славу більшу, ніж Олег Блохін. Але в момент переходу від юнацького до дорослого футболу Олег загубився. Вже потім відбулася реінкарнація в "Дніпрі". Але зіркою світового футболу він не став. А візьміть нинішнього тренера збірної Андрія Шевченка. Його залучили до основи "Динамо" наприкінці осені 1994 року. Він одразу забив гол "Баварії". А потім за півроку нічого не забив. Згодом травмувався. І лише коли потрапив у руки до Лобановського – талант засяяв. Не треба підганяти Віктора. Всьому свій час. У клубі в нього одна позиція, у збірній – інша. У національній команді він ледь не наймолодший гравець. Важко стати лідером. Нехай змужніє, підійде його покоління й побачимо, хто чого вартий. А в ставленні до роботи до нього не може бути зауважень. Він працює з усіх сил. Я знаю, про що говорю", - резюмував експерт.

Вчора збірна України програла Ісландії 0:2. Віктор Коваленко провів на полі весь матч. Наступний, 6 жовтня проти Косово, пропустить через дискваліфікацію.

Зараз ви читаєте новину «"Коваленку потрібно дати час" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути