четвер, 28 квітня 2016 09:29

Коноплянка не виправдовує надій - іспанський журналіст
13

Фото: Ірина Козюпа

Статистика в Євгена Коноплянки краща, ніж рівень його гри. А всього за свій дебютний сезон у "Севільї" українець провів 3-4 матчі на високому рівні. Про це у розмові з українськими журналістами розповів кореспондент авторитетного іспанського видання AS Даніель Лаго.

"Коноплянка прийшов у "Севілью" у статусі зірки, - каже журналіст. - Він гравець збірної України, фіналіст Ліги Європи. Вболівальники його дуже тепло прийняли.

Але поки українець не виправдовує покладених на нього надій. У сезоні було всього 3-4 дійсно яскравих матчів у виконанні Євгена. У решти він зіграв на рівні, але не брав відповідальності на себе, не тягнув команду і не був лідером.

Веселий Коноплянка, серйозний Емері: "Севілья" провела тренування на "Арені Львів"

У Коноплянки статистика краща, ніж його віддача на полі та рівень гри. Він грає нерегулярно з цілком об'єктивх причин. Унаї Емері бере до уваги всі фактори — травми та дискваліфікації.

Якби завтра був фінал Ліги Європи і всі гравці здорові, то Коноплянка не вийшов би на поле. Він програє конкуренцію за місце в основі. Частіше на його позиції грає Вітоло.

Він хороший хлопець і зовсім не проблемний гравець. Його проблема — це незнання іспанської мови. Річ у тім, що Емері багато спілкується з гравцями, під час тренувань довго пояснює якісь нюанси. Жені потрібно вивчити її якомога швидше".

За неофіційною інформацією Коноплянка отримує у "Севільї" 3-4 мільйони євро на рік.

"Коноплянка та Льоренте - найбільш високооплачувані гравці команди. Футболіст, який отримує такі гроші, повинен бути гравцем основного складу. Але поки ми не дуже критикуємо Коноплянку. Це його дебютний сезон. Плюс команда грає успішно у Кубку Іспанії і Лізі Європи".

На матч до Львова не приїдуть вболівальники "Севільї".

"Вони впевнені, що команда вийде у фінал Ліги Європи і тому бережуть гроші на цей матч. Зараз у нас криза і не всі можуть собі дозволити регулярні подорожі".

Наші шанси з "Шахтарем" рівні — 50 на 50 — Унаї Емері

Зате на матчі працюватиме 40 іспанських журналістів. Лише кілька з них прийшли на прес-конференцію Мірчі Луческу.

"У них просто сієста, - жартує Лаго. - Колеги відпочивають у готелі. У нас з Україною різниця у часі і в температурі. Зараз у Севільї +30 С".

Даніель називає Унаї Емері перфекціоністом.

"Можу побитися об заклад, Емері запізниться на прес-конференцію. Він завжди так робить. А коли прийде, то почне переставляти стільці, дивитися, хто як сидить за столом".

Готовий не забивати "Шахтареві", аби ми пройшли в фінал - Коноплянка

Вчора семеро гравців "Севільї" гуляли Львовом. Коноплянки серед них не було. Біля готелю, в якому поселилася команда, практично весь день чергували фанати в надії на фото та автографи від діючих переможців Ліги Європи.

Додамо, що матч "Шахтар" - "Севілья" відбудеться 28 квітня о 22:05. Наш сайт проведе текстовий онлайн зустрічі. Канал "Україна" покаже гру у прямому ефірі. На "Арені Львів" очікується аншлаг.

Зараз ви читаєте новину «Коноплянка не виправдовує надій - іспанський журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути