субота, 21 січня 2012 11:02

Кононов став генеральним директором "Севастополя"

Кононов став генеральним директором "Севастополя"

20 січня у керівництво футбольного клубу "Севастополь" увійшов відомий білоруський тренер Олег Кононов.

Олег Георгійович Кононов народився 23 березня 1966 року в Курську. Громадянство - Білорусь.

В якості футболіста грав на позиціях захисника і півзахисника. У "великому" футболі дебютував у 18-річному віці у смоленській "Іскрі". Згодом захищав кольори могильовського "Дніпра", ворошиловградської, а нині - луганської "Зорі", клубу "КІМ" з Вітебська. У 1992-1993 роках грав у Німеччині в команді СГВ "Фрайберг", після чого повернувся до Білорусі, де грав за вітебські команди "Локомотив" і "Двіна", "Нафтан" (Новополоцьк). Ігрову кар'єру закінчив у мінському "Торпедо" в 1999 році. А роком раніше був визнаний кращим футболістом Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Львів і "Карпати" назавжди залишаться в моєму серці" - Кононов

Тренерську роботу розпочав у тому ж мінському "Торпедо". Був асистентом тренера Анатолія Юревича. Разом білоруські фахівці працювали також у мінському "Локомотиві" і запорізькому "Металурзі". З 2005 по 2008 рік Олег Кононов працював у Молдові - керував юнацькою академією тираспольського "Шерифа" і був одним з тренерів команди. За цей час "Шериф" чотири рази поспіль виграв чемпіонат Молдови. Також вигравав Кубок і Суперкубок цієї країни - по два рази.

Наприкінці травня 2008 року Олег Кононов підписав угоду зі львівськими "Карпати", змінивши на посаді головного тренера Валерія Яремченка. У сезоні 2009/2010 зайняв з клубом п'яте єврокубкове місце в Прем'єр-лізі України і потім вивів "Карпати" в груповий етап Ліги Європи 2010/2011, вибивши з розіграшу іменитий турецький "Галатасарай".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Карпати" постраждають після відставки Кононова

У 2011 році зайняв третє місце в опитуваннях читачів UA-Футбол в номінації "Кращий тренер України 2010 року" та звання "Відкриття 2010 року". Також виграв з львів'янами другий розіграш турніру Copa del Sol. У сезоні 2010/2011 української Прем'єр-ліги Олег Кононов удруге вивів львів'ян у єврокубки, проте в плей-офф раунді шлях до групового турніру "Карпатам" перегородив грецький ПАОК.

7 травня 2011 під час урочистої сесії Львівської міської ради Олег Кононов був нагороджений Орденом Святого Юрія "за значні досягнення у розвитку спорту у Львові".

У середині жовтня минулого року Олег Кононов залишив пост головного тренера ФК "Карпати". В якості головного тренера "Карпат" провів у чемпіонаті України 103 матчі. Під його керівництвом команда виграла 36 поєдинків, 34 звела внічию і 33 рази програла (різниця м'ячів 128-126).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Карпати" знайшли нового тренера в селекційній службі голландського середняка

Закінчив Смоленський державний інститут фізкультури і спорту. Має ліцензію категорії "А" (УЄФА). Пройшов курси навчання головних тренерів у Москві по категорії UEFA Pro. Проходив стажування у "Барселоні", у дортмундській "Боруссії", "Мілані".

Варто відзначити, що нинішній начальник департаменту селекції ФК "Севастополь" В'ячеслав Левчук у 2010-му році працював разом з Олегом Кононовим. Спочатку в якості трансфер-директора ФК "Карпати", а потім - помічника головного тренера.

Додамо, що "Севастополь" виступає в першій лізі України.

Зараз ви читаєте новину «Кононов став генеральним директором "Севастополя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути