понеділок, 27 квітня 2015 11:32

"Карпати" розгромили "Олімпік": як це було
8

"Нічого страшного не станеться, якщо "Карпати" вилетять у першу лігу. То не є катастрофа. Для молодих хлопців, то навіть буде корисно сезон там пограти", - так собі міркують троє чоловіків, які йдуть на стадіон "Україна". У матчі 21-го туру "Карпати" вдома приймали донецький "Олімпік".

 
 
 
 
 

На арені вже співають гімн України, а біля каси ще невеличка черга. На матч прийшло багато дітей. Причому хлопчаки самоорганізувалися в окрему ультрас-групу і допомагають старшим хлопцям створювати атмосферу на напівпорожній "Україні". У них є свій заряджаючий, прапор України, "рози" і вони весь матч вболівають стоячи.

 
 
 
 
 

Оскільки ввечері Львів чекав на українське класико, то чимало вболівальників "Динамо" за одно прийшли підтримати дружню команду. На "Арені-Львів" була дзеркальна картина - більшість львів'ян вболівали за динамівську команду. 

 

Але якщо у битві "Шахтаря" і "Динамо" голів не було, то на "Україні" команди забили п'ять м'ячів. Чотири з них влетіло у ворота "Олімпіка". Цікаво, що господарі грали без "чистого" нападника. Але не завадило їм з перших хвилин затиснути гостей на їх половині поля і створювати момент за моментом.

Дублями відзначилися Ігор Худоб'як та 17-річний Мар'ян Швед. Коли півзахисник забив свій другий гол, фанати почали скандувати його прізвище.

А коли Шведа замінили на Сергійчука, то вболівальники проводжали молодого гравця стоячи і оплесками.

За рахунку 2:0 "Олімпік" забив один гол зусиллями Гегана Кадим'яна. На більше команду Романа Санжара не вистачило. Команда, яка проводить свій перший сезон у прем'єр-лізі, знову програла з розгромним рахунком. 

Теперішні "Карпати" важко собі уявити без Ігоря Йовічевіча. У минулому матчі арбітр вигнав хорвата з поля і на грі з "Олімпіком" тренер не мав права перебувати на лаві запасних. Там керував спортивний директор клубу Юрій Беньо, а Містер у костюмі з краваткою розмістився на нижніх рядах трибун за лавками запасних. Йовічевіч підказував і своїм помічникам, і гравцям. Традиційно він був дуже емоційним і ні хвилини не міг постояти на місці.  

Після фінального свистка Йовічевіч разом з командою підійшов до ультрас трибуни і зарядив класичне вже "Хто ми є?" Фанати відповіли "Зелені леви". 

До речі, на матч команда вперше у сезоні одягла красиві клубні костюми. Частіше б так. 

 

Роман Санжар, наставник "Олімпіка":

"Соромно за нашу гру. Відсутня організація і командний дух. Дуже багато індивідуальних помилок. Ми вже настільки не впевнені у своїх силах, що це тисне на команду. Хоча я намагаюсь розкріпостити хлопців.

Хочеться привітати "Карпати". У гравців горіли очі і вони сьогодні зіграли у хороший футбол. Було видно, що команда дуже хоче перемогти.

Завдання на цей сезон ми вже виконали, але з такою грою у майбутньому на нас чекають великі проблеми. Я знаю чому так відбувається, але не хотів би розповідати. Ми працюємо далі".

Юрій Беньо, спортивний директор "Карпат":  

"Я б не сказав, що це була наша найкраща гра. Суперник також мав нагоди забити. Найкращим матч вийшов хіба у плані реалізації. Хоча у нас в кожному матчі є моменти. Не завжди вдається їх втілити в голи.

Грати в такий час фізично важко. Свій відбиток наклала спека. Але глядачі і їх підтримка допомогли нам сьогодні.

Ми граємо без чистого нападника. У цьому є свої плюси і мінуси. В деяких матчах не вистачає високого центрфорварда, який міг би забити головою.

Підказки Йовічевіча? Ми їх чули і передавали гравцям. Дійсно, нам на лавці не вистачало нашого наставника-мотиватора.

Швед зробив те, що має робити нападник. На ці голи працювала вся команда. По його відношенню до роботи не скажеш, що йому загрожує якась зіркова хвороба. Можливо, після здачі ЗНО (хлопець завершує навчання у школі) він став відчувати себе розкуто".

Бонус:

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" розгромили "Олімпік": як це було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути