Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2012 12:17

"Карпати" оштрафували на півтора мільйона через уболівальників

"Карпати" оштрафували на півтора мільйона через уболівальників
13 уболівальників "Карпат" були притягнуті до адміністративної відповідальності ФОТО: fckarpaty.com.ua

13 уболівальників львівського футбольного клубу "Карпати" були притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення правил поведінки на стадіоні цього року. Загалом у картотеці міліції є 68 проблемних фанів.

"Найпоширеніше порушення — використання піротехнічних засобів, - говорить прес-секретар обласної міліції Уляна Флишко, 31 рік. - За бійки фанів затримували востаннє ще у 2007-му. Тоді львів'яни билися з приїжджими полтавчанами та білорусами. Вирахувати порушника неважко.

На стадіоні встановлено багато камер, які фіксують все, що відбувається. Із затриманими проводять профілактичну бесіду, вносять їх у списки проблемних уболівальників, за якими ведеться особливий нагляд під час ігор."

Цьогоріч "Карпати" сплатили 1,5 млн грн штрафу за використання уболівальниками піротехніки.

"Фани домовляються з керівництвом клубу наперед, що будуть палити фаєра і дими, - розповідає член фанатського угрупування, імені просить не вказувати. - Це шоу, без якого не буде футболу, тож клубу краще платити ці гроші. Наших хлопців штрафують тільки тоді, коли на вході піротехніку побачить міліція. Рідше карають за хуліганку, — бійки, зривання стільців.

Якщо зловлять, штрафують десь на 400 гривень і вносять в "чорний список". Потім перед важливим матчем, скажімо із "Чорноморцем" чи "Шахтарем", до людини приходить участковий і бере підписку, що вона на матч не піде."

Нагадаємо, за підсумками осінньої частини чемпіонату України "Карпати" посіли 14-те місце, набравши 19 очок.

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" оштрафували на півтора мільйона через уболівальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути