Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2015 18:17

Інфантіно обіцяє реформувати ФІФА з першого дня на посаді

Інфантіно обіцяє реформувати ФІФА з першого дня на посаді
Джанні Інфантіно rsport.ru

Генеральний секретар Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Джанні Інфантіно заявив, що почне проводити реформи в Міжнародній федерації футболу (ФІФА) з першого ж дня, якщо буде обраний президентом ФІФА.

ФІФА допустила до виборів президента організації п'ять кандидатів: Інфантіно, південноафриканця Токіо Сексвале, принца Йорданії Алі бін Аль-Хусейна, колишнього заступника генерального секретаря ФІФА Жерома Шампаня, главу Азіатської футбольної конфедерації (AFC) Салмана бін Ібрагіма аль-Халіфа. Глава УЄФА Мішель Платіні, який колись вважався одним з фаворитів у боротьбі за посаду президента ФІФА, не буде допущений до виборів, поки з нього не буде знято відсторонення від футбольної діяльності.

Йозеф Блаттер, який очолює ФІФА з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, а вже 2 червня на хвилі корупційного скандалу оголосив про відставку. Вибори нового глави організації повинні пройти 26 лютого 2016.

"Реформи треба не тільки узгодити, але і вводити. Тому в перший день, 27 лютого, потрібно почати проводити реформи і, щоденно роблячи це в УЄФА, я знаю, що це таке - якісний менеджмент, фінансова прозорість, структура пропонованих змін", - сказав Інфантіно, якого цитує АФП.

Генсек УЄФА і шейх Салман під час церемонії вручення нагород AFC в Індії провели переговори. "Довгий час люди казали, що за Азією майбутнє. Я переконаний, що за нею теперішнє. Я впевнений, що ми знаходимося на зорі азіатської ери", - сказав Інфантіно.

AFC оголосила, що підтримає Салмана на виборах глави ФІФА. "Нормально, що Салман отримав підтримку в Азії, мене підтримає Європа. Південна Америка також висловила мені свою підтримку, що дуже важливо. Я сподіваюся, що ми можемо домовитися. Футболу необхідні правильні дискусії про майбутнє. Якщо ми можемо вести конструктивний діалог, то все нормально", - сказав Інфантіно, додавши, що настав правильний час для реформ у ФІФА.

Зараз ви читаєте новину «Інфантіно обіцяє реформувати ФІФА з першого дня на посаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути