четвер, 24 квітня 2014 02:47

Харлан з Підгрушною отримали "Оскар" і "Хюндаї" від Колеснікова
72

Фото: Тарас Подолян
"Хюндаї" ще не знали, хто на них поїде

23 квітня на НСК "Олімпійський" відбулася чергова Всеукраїнська церемонія нагородження найпрестижнішою премією за видатні спортивні досягнення "Герої спортивного року-2013". Її ще називають "Спортивний Оскар". У різних номінаціях відзначалися атлети, тренери і фахівці в спортивних сферах країни.

Перед входом в спорткомплекс встелена червона доріжка. Стіни обвешен банерами із зображенням нагородної статуетки. Квартет саксофоністів грає веселу музику, молоді дівчата і хлопці ходять з тацями, пропонують напої - як безалкогольні, так і сухі вина. Номінанти позують фотографам, бажаючим просто сфотографуватися не відмовляють. Одягнені у вечірні сукні та костюми.

Сама церемонія починається з виконання гімну України в рок-інструментуванні. Соло на електрогітарі - Микита Рубченко. Після чого на сцену викликають жіночу збірну України з біатлону - Олімпійських чемпіонок Сочі в естафеті Віту і Валю Семеренко, Олену Підгрушну і Юлію Джиму. Остання одягнена в темно-синій костюм, в косу вплетена синьо-жовта стрічка. Решта дівчат - в сукнях.

"Наші спортсмени довели, що українці - сильний народ. Я зроблю все, щоб ми могли розвивати спорт, щоб у спортсменів не пропадало бажання прославляти Україну" , - сказав у вітальному слові міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов.

"Нам є, ким пишатися, це унікальний приклад для молоді і спортсменів, ці перемоги дадуть нам можливість жити у спокої і розумінні", - зазначив у свою чергу президент НОК України Сергій Бубка.

Грошову премію спортсменкам вручив голова наглядової ради "Єврогазбанку" Олексій Івченко. "Наші дівчата принесли найбільш значущу перемогу в Сочі в найважчий час, показали силу українського духу", - підкреслив він.

Також зі сцени нагадали про те, що дівчатам за олімпійське золото покладені квартири. В якості прозорого натяку біатлоністки отримали сертифікати на комплект м'яких меблів. А також пам'ятні картини із зображенням всієї команди.

Переможець у номінації "Кращий організатор року" Ірина Дерюгіна не забула подякувати своїй мамі, Альбіну Миколаївні за те, що "навчила виживати". Водночас Борис Колесніков, якому вручили для ХК "Донбас" нагороду "Кращою клубної команди року" сказав спасибі дитячим тренерам київського "Сокола" за виховання еліти українського хокею.

Не змогли прибути на церемонію володар премії "Повернення року", борець Ібрагім Алдатов і "Спортсмен року", стрибун у висоту Богдан Бондаренко. Останній надіслав відеозвернення.

Він, а також "Спортсменка року" Олена Підгрушна і "Герой українського спорту" Ольга Харлан отримали спеціальні призи від Бориса Колеснікова - автомобілі "Хюндай". Харлан також завоювала "Оскар" у складі жіночої збірної України з фехтування на шаблях. Всі троє, а також "Тренер року" Артем Скороход були нагороджені премією від НОК у розмірі 50 тисяч гривень.

Концертну частину церемонії заповнили Злата Огневич, Олег Винник, Павло Табаков, студія Ганни Безсонової і танцювальний колектив "Щасливе дитинство".

Переможці церемонії " Герої спортивного року- 2013":

Кращий спортсмен року - Богдан Бондаренко , чемпіон світу зі стрибків у висоту

Найкраща спортсменка року - Олена Підгрушна , біатлон , чемпіонка світу , срібний і бронзовий призер чемпіонату світу з біатлону

Тренер року - Артем Скороход , тренер збірної України з фехтування на шаблях , особистий тренер Ольги Харлан

Збірна команда року - жіноча збірна з фехтування на шаблях - Ольга Харлан , Галина Пундик , Аліна Комащук , Олена Вороніна

Клубна команда року - ХК " Донбас" і збірна України з баскетболу

Організатор року - Ірина Дерюгіна , віце -президент Федерації гімнастики України

Повернення року - Ібрагім Алдатов , чемпіон світу та бронзовий призер чемпіонату Європи з вільної боротьби

Сильні духом - Ольга Свідерська , семиразова чемпіонка світу з плавання серед спортсменів з ушкодженням опорно -рухового апарату

Олімпійська надія - Аліна Комащук , чемпіонка світу з фехтування на шаблях в індивідуальній першості серед юніорів , чемпіонка світу та срібний призер чемпіонату Європи у командній першості серед дорослих

Неолімпійські види спорту - Лариса Соловйова , чемпіонка світу та IX Всесвітніх ігор з пауерліфтингу

Герой українського спорту - Ольга Харлан, шаблістка , чемпіонка світу та Європи з фехтування в індивідуальній першості , чемпіонка світу та срібний призер чемпіонату Європи у командній першості

Спортивна слава України - Володимир Морозов (веслування на байдарках ), Людмила Бобрусь ( гандбол )

Сенсація року - Ганна Мельниченко, семиборка, чемпіонка світу з легкої атлетики

Зараз ви читаєте новину «Харлан з Підгрушною отримали "Оскар" і "Хюндаї" від Колеснікова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути