Ексклюзиви
четвер, 12 листопада 2015 11:52

"Хачеріді мусив повертатися в перший ряд і працювати як усі" - чарівна доцент з Луцька "катує" футболістів збірної аеробікою
32

Проблем у національної збірної України перед стиковими матчами зі Словенією достатньо. Але ми не перестаємо вірити в успіх. Тим більше, коли в команди є такі вболівальниці, як Вікторія Петрович.

Вікторія - доцент кафедри спортивно-масової та туристичної роботи інституту фізкультури і здоров'я Східноєвропейського національного університету ім. Л. Українки міста Луцька. А футбол знає не з чуток: вже не перший рік дівчина працює фітнес-тренером в рідному ФК "Волинь".

Автор: vk.com
 

- Якби в шкільному віці мені сказали, що буду тісно пов'язана з футболом, я б розсміялася, - каже Вікторія. - Але доля звела мене з цим видом спорту і я дуже рада. А потрапила в футбол завдяки Віталію Кварцяному (головний тренер "Волині" - ред.). 12 років тому він запросив мене провести заняття з фітнесу для команди. З цього все й почалося.

На перших тренуваннях хвилювалася страшенно. Не вірилося, що переді мною футболісти: за антропометричними даними вони більше були схожі на баскетболістів. Я стала цікавитися специфікою футболу, адже провести грамотне і якісне заняття без розуміння всіх тонкощів і особливостей цього виду неможливо. Мені стало цікаво дивитися футбол, вболівати за "Волинь". Тоді ж більше почала цікавитися долею збірної. До цього теж вболівала за синьо-жовтих, але було це, скоріше, на любительському, віддаленому рівні.

Автор: vk.com
 
Автор: vk.com
 

Виділяти когось з футболістів не хочу. Кожен гравець збірної - особистість настільки багатогранна, цікава у психологічному, фізичному і технічному плані, що їхня взаємодія у тренувальному та ігровому процесі робить збірну згуртованою і сильною командою. При цьому, безумовно, є гравці, яких важко замінити.

Автор: vk.com
  З півзахисником збірної України Сергієм Кравченком
З півзахисником збірної України Сергієм Кравченком

Чи розчарувалася в футболістах, близько спілкуючись з ними? Скоріше навпаки. Приміром, працюючи в клубі, відкрила для себе, що вони - люди дуже веселі. Під час тренувань, коли важко фізично, гумор підтримує, додає сил та енергії. Жартують завжди, скрізь і всюди. На тренуваннях з аеробіки, які вони "дуже люблять", хлопці в такт музиці в один голос голосно підспівують під знайомі мелодії і фрази. Це весело. Були й такі, які перший час навіть намагалися позагравати прямо на заняттях. Але швидко зрозуміли, що це марно: після моїх навантажень сил не залишалося навіть на розмови. Той самий Євген Хачеріді: як не намагався сховатися в останньому ряду, а все одно опинявся в першому і відпрацьовував нарівні з усіма. Тим більше, на заняттях завжди присутній Віталій Кварцяний. А від його пильного ока не сховаєшся.

Автор: vk.com
  У віртуальній компанії реальних футболістів
У віртуальній компанії реальних футболістів
Автор: vk.com
 
Автор: vk.com
 
Автор: vk.com
  Вперед, на збори!
Вперед, на збори!

Також хлопці дуже уважні. Вдома на шафі стоїть плюшевий заєць і нагадує мені про те, що в Луцьку розпочався український етап кар'єри Марко Девіч: він мені його на 8 березня подарував.

Чи доводиться сперечатися з тренерами і гравцями про матчі збірної? Скоріше не сперечатися, а обговорювати. Найчастіше розмови проходять в оцінці якихось дій, конкретних моментів. Футболісти уявляють, як би вони вчинили в тій чи іншій ситуації. Всі переживають, адже кожен з гравців хотів би захищати честь своєї країни. Стосовно жіночих команд (Вікторію регулярно запрошують працювати на матчах національної жіночої збірної України – ред.), то всі дівчатка пильно стежать за іграми чоловіків. Кожна намагається взяти для себе з гри хлопців щось позитивне. А без бурхливого обговорення не обійтися, адже дівчата за природою більш емоційні.

Автор: vk.com
 
Автор: vk.com
 
Автор: vk.com
 

Чи мрію про виклик до чоловічої збірної? Це навіть не обговорюється. Думаю, немає людей, пов'язаних із футболом, хто не мріяв би попрацювати зі збірною. А переживати і вболівати за нашу команду буду завжди, де б не була.

Автор: vk.com
  Не футболом єдиним. У години відпочинку
Не футболом єдиним. У години відпочинку
Автор: vk.com
 
Автор: vk.com
 
Автор: vk.com
 
Автор: vk.com
 
Зараз ви читаєте новину «"Хачеріді мусив повертатися в перший ряд і працювати як усі" - чарівна доцент з Луцька "катує" футболістів збірної аеробікою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути