четвер, 11 лютого 2016 18:36

"Гвардіола зателефонував Мессі вночі і попросив його приїхати на базу"

"Гвардіола зателефонував Мессі вночі і попросив його приїхати на базу"
З майбутнього сезону Гвардіола очолить "МанСіті". Фото: reuters.com

Майбутній головний тренер "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола, який допрацьовує нинішній сезон у "Баварії", настільки одержимий футболом, що втрачає орієнтацію в часі і навіть готовий вчасно не поїсти в ім'я результату.

Це в один голос стверджують друзі Пепа і відомі гравці.

"З ним можна обговорювати все що завгодно. Якщо зателефонувати йому о 3 годині ночі, він з радістю поговорить з тобою про футбол і тактику". Сам Пеп одного разу вночі зателефонував Ліонелю Мессі і попросив його під'їхати на базу "Барселони", оскільки хотів йому щось розповісти. Тренер показав Мессі кілька відео, на яких помітив занадто великий розрив між півзахистом і захистом "Реала", і сказав, що Мессі буде грати по центру і використовувати цей простір - пізніше роль стали називати "помилкової дев'яткою", - розповідає форвард "Баварії" Ар'єн Роббен.

Близький друг і помічник Пепа, Мане Естіарте називає маніакальну залежність товариша від футболу "правилом 32 хвилин".

"Я багато разів намагався запросити його разом пообідати в надії відвернути його від футболу, але максимум через 32 хвилини він подумки переносився в інше місце. Хоча він киває і робить вигляд, що слухає, він перестає на тебе дивитися і, напевно, насправді вже думає про лівого захисника наступного суперника, схемою опіки в півзахисті і рівень підтримки вінгера центральних гравців.

Одна традиція Гвардіоли добре передає рівень цієї самої маніакальності - в дні матчів він нічого не їсть до стартового свистка, так як вважає, що це допомагає йому підтримувати концентрацію і гостроту мислення", - говорить він.

Нагадаємо, з "Манчестер Сіті" київське "Динамо" зіграє в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Матчі відбудуться 24 лютого в Києві та 15 березня в Манчестері.

Зараз ви читаєте новину «"Гвардіола зателефонував Мессі вночі і попросив його приїхати на базу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути