Ексклюзиви
неділя, 23 листопада 2014 18:23

"Гудіть собі далі" - "Карпати" відповіли "Шахтареві"

"Гудіть собі далі" - "Карпати" відповіли "Шахтареві"
sport.obozrevatel.com

Львівські "Карпати" на своєму офіційному сайті виклали свою позицію по акції, яку вони провели перед матчем чемпіонату України з "Шахтарем", попутно прокоментувавши заяву донецького клубу, який звинуватив львів'ян у провокації. Нагадаємо, що на гру з донеччанами львів'яни вийшли у футболках "Слава української армії". Донецький клуб підтримувати акцію "Карпат" відмовився.

"Українська армія воює за те, щоб "Шахтар" не поневірявся по Києву або Львову, а приймав своїх суперників на красені-стадіоні "Донбас Арена". Невже "помаранчево-чорні" не розуміють простої істини - якщо українська армія не вижене з Донецька загарбників, то "Шахтареві" вже не буде куди повертатися?

За великим рахунком, для нашого клубу було абсолютно байдуже - підтримає "Шахтар" дану акцію або проігнорує її. "Карпати" провели б її в будь-якому випадку, навіть якби цей захід заборонили ФФУ і УПЛ. Наш клуб і надалі буде робити все можливе для захисників України, поки в нашій країні не настане мир.

Рішення "Шахтаря" відмовитися підтримати українську армію - це виключно його рішення, і не потрібно його генеральному директору Сергію Палкіну прикривати свій вибір нібито провокацією з боку "Карпат".

У своєму зверненні Палкін видав ключову фразу, яка якнайкраще ілюструє позицію "Шахтаря": "організатори акції знали напевно, що "Шахтар" не вийде на поле в запропонованих йому футболках".

Що ж, свій вибір ви зробили, і він цілком органічно вписується в установку патрона "засуджувати обидві сторони конфлікту", роблячи вигляд, що нічого не відбувається і комфортно сидячи відразу на двох стільцях. Одним словом, маски зняті. Гудіть собі далі.

Чим же "Карпати" завинили перед деякими спортивними оглядачами, щоб бути закиданими гаслами на кшталт "танці на кістках", "спекуляція на темі війни" і т.д.? Невже хтось серйозно вважає, що патріотичний захід, яким львівська команда вирішила вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих захисників рідної землі і підтримати морально і матеріально тих, хто продовжує боротися за територіальну цілісність України, це спекуляція на темі армії? Або навіть більше - використовувати армію, щоб "потролити" донецький "Шахтар"?

Якби "Карпати" хотіли покопатися в печінках донецького клубу, то не пропонували б їм ніяких футболок, а збір коштів на армію, що тривав цілий тиждень до початку матчу, провели б, наприклад, під гаслом "Допоможемо "Шахтареві" повернутися додому", - йдеться в заяві "Карпат".

Зараз ви читаєте новину «"Гудіть собі далі" - "Карпати" відповіли "Шахтареві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути