понеділок, 01 вересня 2014 12:31

Григорій Суркіс не розуміє, як керівники ФФУ можуть здати інтереси України

Григорій Суркіс не розуміє, як керівники ФФУ можуть здати інтереси України
Фото: podrobnosti.ua

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс має намір всіляко відстоювати інтереси України в ситуації з кримськими клубами.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі "ПроФутбол".

"Якщо говорити про статут ФІФА, як про футбольну конституцію, то вона порушена за всіма критеріями. Я на місці Толстих, як мінімум, поставив би до відома керівництво своєї країни, що в результаті рішень, прийнятий РФС, можуть послідувати санкції. Це не означає, що ФФУ повинна ухилятися від зустрічі з ними. 18-го числа буде зустріч, буде перший день засідання виконкому УЄФА, куди запрошені президенти РФС і ФФУ. Запрошений і я, як віце-президент УЄФА і член Виконкому, і Сергій Фурсенко, який також є членом Виконкому. Думаю, президенти УЄФА та ФІФА, юридичні служби цих структур прислухаються до моєї думки про те, що потрібно врегулювати цей конфлікт в рамках світової футбольної конституції", - зазначив він.

"Все, що незаконно для нормальних людей - незаконно. У цих рамках незаконність я, в першу чергу, буду відстоювати інтереси своєї країни. Вважаю, на сьогоднішній день Виконком ФФУ повинен висловлювати спільну позицію своїх членів, і її повинен коментувати, як мінімум, перший віце-президент Анатолій Попов. Як максимум - президент ФФУ Анатолій Коньков", - підкреслив Григорій Михайлович.

При цьому виключив з даного списку прес-аташе ФФУ..

"На мій погляд - це безглуздя, коли прес-аташе висловлює позицію ФФУ, Конькова або Виконкому. Я не розумію, яким чином ті люди, що зараз очолюють наш футбол, можуть здати інтереси України. Якщо так, то їм краще змінити країну проживання", - сказав Суркіс.

Нагадаємо, клуби Криму і Севастополя були включені до складу РФС і мають намір виступати у другому дивізіоні російської першості.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Суркіс не розуміє, як керівники ФФУ можуть здати інтереси України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути