понеділок, 27 квітня 2015 17:56

"Грати між чотирма командами "Динамо" не готове" - Суркіс

"Грати між чотирма командами "Динамо" не готове" - Суркіс
Фото: dynamo.kiev.ua

Президент "Динамо" Ігор Суркіс поділився своїми міркуваннями про формат чемпіонату країни.

"Динамо" спочатку за 16 клубів, якщо вони будуть платоспроможними. Ми і за 10 команд, але ніколи не погодимося грати за такою схемою, при якій між собою повинні проводити матчі тільки чотири клуби. Я минулого разу говорив і Палкіну, і Ахметову, що ми готові зіграти у два кола, а потім розділитися за схемою "7 на 7" або "6 на 8". Між чотирма командами ми не готові грати. Я поки не буду пояснювати нашу позицію, але якщо наші противники будуть і далі чинити на нас тиск, я це зроблю", - сказав він.

"Минулого року наполягали на такому форматі. Це несправедливо по відношенню до тих команд, які борються за останнє єврокубкове місце. Чому вони повинні боротися за виживання? Є відпрацьована схема - подивіться на чемпіонати Бельгії та Нідерландів", - додав Ігор Михайлович.

Президента "Динамо" запитали про мотивацію команд, які закінчать першу частину чемпіонату знизу.

"Нехай вони в першій частині прагнуть скласти компанію кращим командам. А яка мотивація в чемпіонатах Бельгії та Нідерландів? Головне - битися з першої і до останньої гри з усіма командами, щоб зачепитися і потрапити в цю шістку. Якщо вони цього не зможуть зробити - це їхні проблеми, тому нехай показують свої амбіції в нижній частині. А яка мотивація може бути у команд, які не потраплять до четвірки кращих? Боротися за єдине єврокубкове місце? Ми можемо легко провести більше ігор в Кубку України - нехай клуби УПЛ стартують з 1/16 або 1/8 фіналу, а преференцію віддамо командам нижчих дивізіонів. Тоді питання відпадуть: Кубок стане більш цікавим і буде збирати безліч людей в різних містах України. Все дуже просто. Не треба городити дурниці. Всі просто думають, що вони - найрозумніші. Повірте, в "Динамо" теж не дурні сидять", - підкреслив Ігор Суркіс.

Зараз ви читаєте новину «"Грати між чотирма командами "Динамо" не готове" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути