неділя, 21 грудня 2014 15:32

Французи подарували росіянину перемогу у гонці

Французи подарували росіянину перемогу у гонці
Антон Шипулін виграв мас-спорт у Поклюці championat.com

Грудневу частина Кубка світу з біатлону завершив чоловічий мас-старт у Поклюці. І саме він повинен був вирішити, хто з пари Фуркад-Свендсен піде на різдвяну паузу володарем жовтого біба. Додамо, що старт обійшовся без українського представництва.

На останньому кілометрі дистанції долю перемоги і місць на п'єдесталі пошани вирішували п'ять спортсменів, а розв'язка вийшла драматичною. У фінішних розборках брали участь французи Мартен Фуркад і Жан-Гійом Беатріс, росіянин Антон Шипулін, австрієць Сімон Едер - у всіх було по одному промаху на четвертому рубежі, а швед Фредрік Ліндстрем - єдиний біатлоніст, який чисто відстрілявся сьогодні.

Французи, як здалося, на останньому кілометрі зайняли грамотну тактичну позицію: окупувавши перший ряд, довго не давали шансу пройти вперед Шипуліну, в той час як Едер з Ліндстремом відстали приблизно на півтори секунди. Але на останньому підйомі крок Беатриса збився, він упав, а Фуркад змушений був проїжджати по лижах товариша по команді і зменшив темп.

Невдачею французів не забув скористатися Шипулін, який вже досить спокійно спустився на стадіон і першим перетнув фінішну стрічку. Фуркад все ж зумів стати другим, а третє місце на подіумі за допомогою фотофінішу розіграли Едер з Ліндстремом - фартовішим виявився австрієць.

Поточний лідер Кубка світу Еміль Свендсен сьогодні був далекий від перших позицій. На фініш він прибув 17-м. Таким чином, Свендсен втратив жовтий біб, яким різдвяну ялинку зможе прикрасити Мартен Фуркад. Більш того, на друге місце загального заліку зумів вийти Шипулін, відстаючи від француза на 25 очок і випереджаючи Свендсена на 1 бал.

Тепер спортсмени йдуть у двотижневу відпустку, яку всі команди витратять на плідну підготовку до продовження сезону. А четвертий етап Кубка світу почнеться 7 січня в Оберхофі, коли пройде естафета у жінок.

1. Антон Шипулін (0+0+0+1) 35:16.8
2. Мартен Фуркад (0+0+0+1) +1.2
3. Сімон Едер (0+0+1+0) +1.4

Зараз ви читаєте новину «Французи подарували росіянину перемогу у гонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути