Ексклюзиви
пʼятниця, 04 вересня 2015 15:09

"Фергюсон сказав, що це був один з найкращих фіналів в історії Ліги Європи" - Маркевич

"Фергюсон сказав, що це був один з найкращих фіналів в історії Ліги Європи" - Маркевич
Мирон Маркевич. Фото: football.ua

Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич поділився враженнями від XVII Форуму елітних тренерів УЄФА, який відбувся в швейцарському "Ньоні".

Про фінал Ліги Європи: "Алекс Фергюсон сказав, що це був один з найкращих фіналів Ліги Європи в історії цього турніру. І мені було дуже приємно це почути від великого тренера. Мені було приємно опинитися серед топ-тренерів Європи. Мені, до речі, побажали в наступному році добитися не меншого. Такі зустрічі дають мотивацію і додають емоцій".

Про побажання тренеру улюбленої команди: "Побажав удачі Луїсу Енріке, адже я уболівальник "Барселони" і переживаю за цю команду".

Про тему форуму: "Спілкувалися про тенденції сучасного футболу. Наприклад, про контроль м'яча, згадували наші матчі. Ту ж гру з "Севільєю", "Аяксом". Якщо контроль в атаці - це одна справа, якщо на своїй половині поля, то це особливо ніякої переваги не дає".

Про суддівське питанні: "На зустрічі був присутній П'єрлуїджі Колліна, він розповідав нам суддівські моменти, новинки. Але суддівська тема мало до чого призводить. Скільки б ми не говорили про це, завжди мало що вирішується".

Про нові клуби Калініча й Коноплянки: "Спілкувався з тренером "Фіорентини" Паулу Соуза. Він дуже задоволений роботою Ніколи Калініча. Вже зараз зрозуміло, що він серйозно допоможе "фіалкам". Також говорив з Унаї Емері про Коноплянку. Емері задоволений, як працює Коноплянка. Але на все потрібен час, щоб Коноплянка звик до нової команди".

Про співрозмовників: "Спілкувався майже з усіма тренерами. З Рафа Бенітес згадували наш півфінал Ліги Європи. Побажав йому удачі в роботі з "Реалом". Також мені було важливо говорити з наставником "Байєра" Шмідтом, адже вони грали з "Лаціо", і попереду у нас протистояння з цим клубом. Багато спілкувався з Мірчею Луческу. Адже ми сиділи поруч".

Відзначимо, що на Форумі також були присутні Арсен Венгер, Юрген Клопп, Массіміліано Аллегрі, Мануель Пеллегріні, Лоран Блан, Луїс Енріке, Карло Анчелотті, Дієго Сімеоне та інші провідні фахівці. Керували зборами глава тренерського штабу УЄФА Алекс Фергюсон і президент УЄФА Мішель Платіні.

Зараз ви читаєте новину «"Фергюсон сказав, що це був один з найкращих фіналів в історії Ліги Європи" - Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути