Ексклюзиви
четвер, 15 квітня 2021 21:00

Експерт розповів, чому Тайсон не хоче грати за "Шахтар"

Експерт розповів, чому Тайсон не хоче грати за "Шахтар"
Тайсон не бачить свого майбутнього у "Шахтарі". Фото: ФК "Шахтар"

33-річний Тайсон переведений у молодіжну команду "Шахтаря" після домашнього матчу Ліги Європи проти "Роми". Бразилець не захотів виходити на заміну по ходу гри.

Контракт Тайсона чинний до літа 2021 року. Футболіст не приховує, що не хоче більше грати за "Шахтар" та планує повернутися в Бразилію.

За повідомленням ЗМІ, один із лідерів "Шахтаря" вже узгодив контракт на 2 сезони зі своїм рідним клубом - "Інтернасіоналем".

Головний редактор футбол Артем Франков розповів про причини демаршу бразильця та оцінив його виступи в чемпіонаті України.

В чому суть проблем Тайсона із "Шахтарем"?

В бразильця довготривалий конфлікт із донецьким клубом, який розпочався з моменту, коли його не відпустили в "Рому" ще за попереднього тренера Паулу Фонсеки. Це викликало невдоволення гравця.

Певний час футболіст не видавав свої емоції, але у непростий для клубу момент влаштував дермаш. "Шахтар" переоцінив професіоналізм Тайсона в цьому питанні. Не оцінив злобу, яку затіяв гравець на клуб. Те, що відбулося зараз, це рецидив попередньої історії.

"Шахтар" не любить виносити конфлікти у публічну площину. Якщо вже це стало набуттям громадськості, то дійсно між клубом та гравцем відбулися безповоротні події.

Тете та Манор Соломон не стали заміною Тайсону та Марлосу

Чи варто було відпустити Тайсона раніше та не доводи ситуацію до крайнощів?

У Тайсона зарплата величезна за мірками УПЛ (3 млн. євро на рік. - gazeta.ua). "Гірники" мають позбуватися від таких гравців за першої можливості. Так працює бізнеслогіка. Немає сенсу тримати футболістів, яким вже за 30 років.

Я не розумію, чому "Шахтар" мертвою хваткою вчепився в Тайсона. Бразилець - не найсимпатичніший чоловік в командній взаємодії. Він пересидів на місці. Не пішов, коли клуб за нього міг отримати хороші гроші та придбати заміну. На думку "гірників" Тайсон є незамінним гравцем та його вихід понизить рівень команди.

Стане відсутність Тайсона втратою для команди?

В нинішньому стані Тайсон не приносить команді ніякої користі. Це підтверджує його статистики результативності у поточному сезоні, де він має тільки 2 голи.

Є заміна Тайсону на позиції атакувального півзахисника?

Зараз важко оцінити, в яку гру грає "Шахтар". Напередодні у них був матч проти "Маріуполя", із якого не можна робити висновків.

В клубі є свої розрахунки. Всі футболісти, які були придбані за останній час, не досягли успіху. В "Шахтарі" вважали, що Тете та Манор Соломон будуть заміною Тайсону та Марлосу. Але поки цього не відбулося.

Це не єдина його проблема. У поточному сезоні почав здавати вже віковий форвард Жуонір Мораес. Ніякої заміни йому немає. Схожа ситуація із Тарасом Степаненка, який незамінний.

"Гірники" самі загнали себе ситуацію, коли Тайсон та Марлос стали незамінні. Інші гравці повірили, що без них ніяк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу відродив для "Динамо" Родрігеса

Тайсон в Україні понад 10 років. Як ви оціните його виступи?

Велике щастя українського чемпіонату, що у ньому були та є такі футболісти-легіонери. За всіх його недоліків – це гравець із фантастичними якостями.

Яке місце яке в історії "Шахтаря" займе Тайсон?

В "Шахтарі" його непросто виділити, бо у складі команди за останні роки грала ціла плеяда зіркових футболістів. Вони змогли досягти успіху в європейських провідних клубах, або були продані за великі гроші – Вілліан, Фернандіньйо, Дуглас Коста, Алекс Тейшейра.

Тайсон перебрався до "Металіста" влітку 2010 року із бразильського "Інтернасіонала". За 3 роки став гравцем "Шахтаря" за €16 млн. З "гірниками" виграв 6 разів чемпіонат та 5 разів Кубок.

Був капітаном команди після відходу із клубу Даріо Срни у 2017 році, але у 2020 капітаном став Андрій Пятов.

Має у своєму активі 7 матчі та 1 гол в складі збірної Бразилії.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому Тайсон не хоче грати за "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути