субота, 30 липня 2016 13:54

"Донецьк окупований російськими військовими" - Бернард

"Донецьк окупований російськими військовими" - Бернард

Півзахисник "Шахтаря" Бернард розповів про роботу з Паулу Фонсекою, війну в Україні та інтерес інших клубів.

Про Паулу Фонсеку

Мені подобається все, що зараз відбувається. Від першого дня, коли ми почали передсезонну підготовку. Я був зосереджений на старті сезону, він буде особливим. Я повинен продовжувати працювати і показувати все, що я можу.

Я міг перетнутися з Фонсекою у 2013, коли у мене були пропозиції від "Порту" і "Шахтаря", але, на жаль, цього не сталося. На щастя, це сталося зараз.

Це тренер, який надає мені впевненості, який змінив гру нашої команди. За три роки я провів на полі 90 хвилин тільки в декількох іграх, це була думка колишнього тренера. Але Фонсека дав мені зіграти 90 хвилин у всіх трьох іграх цього сезону. Він підтримує мене і я допомагаю команді всіма можливими способами.

Про війну в Україні

Після Кубка світу була невизначена ситуація в клубі і країні, війна увірвалася в наше місто. Але було б неправильно втекти, тому що у мене є зобов'язання перед клубом за 5-річним контрактом. Це був мій вибір.

Але проблеми які були, не тільки з тренером, а й з ситуацією в країні, звичайно, підштовхували шукати інші варіанти. Хочеться працювати там, де пропонують безпеку, спокій і щастя. Але президент, якому подобаюся я і мій футбол, робив все, щоб заспокоїти гравців.

Зараз в країні трохи спокійніше, хоча досі є проблеми, але вони далеко від нас. Ми знаходимося в столиці. Працюємо дуже тихо і мирно, без ризику. На жаль, не можна передбачити, коли вдасться повернутися в Донецьк і грати на своєму стадіоні. Багато в чому тому, що місто частково зруйноване. Він окупований якимись російськими військовими.

Ми живемо в Києві і граємо у Львові. Непросто весь час їздити на ігри.

Про інтерес інших клубів

Я дуже щасливий, що мною цікавляться такі великі клуби, як "Порту", "Палмейрас" і "Фламенго". Це ті клуби, в яких хотів би грати будь-який гравець.

Я знав, що прийде мій час в клубі, щоб показати мою гру в Європі, - сказав Бернард.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бернард може стати лідером "Шахтаря"

Зараз ви читаєте новину «"Донецьк окупований російськими військовими" - Бернард». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути