Ексклюзиви
пʼятниця, 28 листопада 2014 17:57

"Донбас - Арена" - один з найкращих стадіонів Європи. Точніше, був ним"
6

Сергій Рибалка
Фото: Ірина Козюпа
Джермейн Ленс
Олександр Шовковський
Укра

Київське "Динамо" обіграло португальський "Ріу Аве" з рахунком 2:0. У паралельному матчі данський "Ольборг" вдома здолав румунський "Стяуа" — 1:0. Такі результати достроково вивели команду Сергія Реброва у плей-офф Ліги Європи. В останньому турі кияни боротимуться за перше місце у групі.

Гра стала особливою для капітана "Динамо" Олександра Шовковського. Воротар зіграв 582-й поєдинок у футболці клубу. СаШо обійшов досягнення Олега Блохіна, в якого на одну гру менше.

"Після цього матчу буде 583-й поєдинок. Потім 584-й і так далі. Для мене головне, щоб команда перемагала. А статистика... Колись дітям і внукам буду про це розповідати, а зараз це не має жодного значення", - сказав Шовковський після матчу.

Голкіпер прийшов у мікст-зону у футболці з тризубом. На питання журналістів задані українською мовою відповідав українською.

"Я не вперше спілкуюся з журналістами українською, але треба це робити частіше, щоб мати більше практики", - зазначив Олександр.

Окрім Шовковського з журналістами активно спілкувалися Сергій Рибалка та Джермейн Ленс. Останній відкрив рахунок у матчі. Голландець зазначив, що дуже щасливий у "Динамо".

Гравці "Ріу Аве" не поспішали виходити з роздягальні. Напевне, відігрівалися після київського холоду.

"У нас в Португалії зараз +19 С, а тут — 5 зі знаком мінус, - каже один із португальських журналістів. Одягнений у шапку-вушанку. - Як ви тут виживаєте? У вас же зима кілька місяців триває".

Першим до репортерів вийшов президент "Ріу Аве". Після нього потягнулися гравці. Укра, він же Андре Монтейро, розповів історію свого прізвиська.

"Воно жартівливе. В дитинстві у мене було світле волосся і світлий колір обличчя. Друг сказав, що я виглядаю, як українці. Так я став Укра. Коли люди чують моє прізвисько, то справді думають, що я з України. В нас було багато жартів на цю тему перед матчем з "Динамо".

У команді мене всі називають Укра. Дехто навіть не знає мого справжнього імені. Тільки сім'я кличе мене Андре", - сказав португалець.

В "Ріу Аве" взагалі з іменами гравців весело. За команду виступають Андре Вілаш-Боаш, Боатенг, Джонні, Алвеш, Марсело і навіть Принс.

"Наш Андре і Андре, який тренує "Зеніт" зовсім ніякі не родичі. Просто співпадіння, - розповів прес-аташе "Ріу Аве" Марко Карвальйо. - Взагалі, Вілаш-Боаш — це дуже рідкісне і незвичне прізвище у Португалії.

У нас ще є молодий французький гравець Принс. Він розповів, що є першою дитиною в сім'ї. Батьки дуже довго чекали на його народження і хотіли дати сину якесь незвичне ім'я".

Марко вже рік працює прес-аташе "Ріу Аве". Раніше два роки аналогічну посаду займав у "Бразі".

"Я приїжджав в Україну на матчі "Браги", але тоді я ще працював журналістом. Дуже сподобалась "Донбас Арена". За 20 років роботи на телебаченні я побував майже на всіх найбільших стадіонах Європи, в тому числі на "Вемблі" та "Емірейтс". Повірте, донецький стадіон — це один з найкращих. Точніше, був таким.

Стадіон "Браги" неймовірно красивий, але жахливо незручний для роботи. Його побудувала людина, яка ніколи до того не займалася стадіонами і яка ненавидить футбол. Мій кабінет був на -2 поверсі. Без вікон і без сонця. Щоб дістатися на 7-й поверх потрібно скористатися трьома ліфтами, які весь час ламаються".

Карвальйо зізнається, що товаришує з наставником "Челсі" Жозе Моурінью.

"Моурінью — дуже успішний тренер. І він це знає. І постійно це підкреслює. Він може бути нестерпний, коли мова йде про роботу. Але без цього б він не став тим, ким є зараз. А в житті Жозе зовсім інший — дуже простий і приємний у спілкуванні.

Про Кріштіану Роналду скажу одне слово. Він — трудоголік.

Взагалі, що стосується футболістів і роботи з ними, то потрібно бути гарним психологом. Гравці не люблять читати газети, але вони їх читають і ображаються, якщо журналісти ставлять їм низькі оцінки чи критикують. Доводиться їх заспокоювати. Казати, щоб не звертали увагу на критику.

У мене є один жарт. Бог дав футболістам розум, але помістив його не в голову, а в ноги", - зазначив прес-аташе "Ріу Аве".

Додамо, що в останньому турі португальці зіграють з "Ольборгом". "Динамо" чекає виїзд до "Стяуа" у Бухарест.

Зараз ви читаєте новину «"Донбас - Арена" - один з найкращих стадіонів Європи. Точніше, був ним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути