пʼятниця, 21 березня 2014 11:00

"Дніпро" має психологічну перевагу над "Шахтарем" - Федорчук

"Дніпро" має психологічну перевагу над "Шахтарем" - Федорчук
Федорчук: "Шахтар" зупинився в рості ". Фото: dynamo.kiev.ua

Завтра відбудеться один із центральних матчів чемпіонату. Футболісти "Шахтаря" в Донецьку прийматимуть "Дніпро". Початок матчу о 17:00, трансляція на телеканалі Футбол 2. Про майбутній поєдинок говоримо із колишнім тренером симферопольської "Таврії" Олегом Федорчуком.

Олеже Вікторовичу, наприкінці минулого року після домашньої гри з "Байєром" і виїзної з "Манчестер Юнайтед" здавалося, що повертається упевнений у собі "Шахтар". Однак поразка від "Вікторії" знову породила масу запитань. Гірники відновилися чи це ілюзія?

Для мене очевидно одне – "Шахтар" зупинився в рості. Досвідчені менеджери кажуть, що після 7 років треба повністю міняти персонал. В Донецьку до такого виклику виявилися не готовими. Що ми зараз бачимо? Відвертий застій в атаці, де від Луіса Адріано 6 чи 7 років чекають подвигів. Новим гравцям відверто далеко до зіркових Вілліана, Мхітаряна та Фернандіньо. Очевидно на часі й тренерська зміна. Оновлення не уникнули і відомі в світі колективи. Той же "Ювентус" кілька років набивав ґулі, але вперто йшов до нинішньої гри. Злий жарт зіграла з гірниками перемога на лютневому турнірі в Ізраїлі. Хоча від колишніх ЦСКА і "Зеніта" нині залишилися тільки назви. Напередодні матчу з "Вікторією" у гравців був шапкозакидацький настрій. До чого це привело – відомо.

Неспокійна ситуація в Донецьку відбивається на гравцях "Шахтаря"?

Хтозна. Взагалі-то більшу частину часу вони проводять на закордонних зборах. Але телевізор дивляться і оцінюють свої перспективи в неспокійному місті. В складі чемпіонів багато легіонерів, а ми знаємо, що закордонні гравці в разі чого тікають першими.

У вас не складається враження, що "Шахтар" недоотримав кілька голів у Запоріжжі?

Є таке відчуття. Цілком можливо, що м'ячі у ворота П'ятова можуть влетіти вже цієї суботи. У Запоріжжі лише 20 останніх хвилин донеччани грали переконливо. Були періоди, коли чаша терезів могла хитнутися і в інший бік.

На чиєму боці буде психологічна перевага?

Думаю, що на боці "Дніпра". Чи не вперше за багато років вони можуть замахнутися на золоті медалі, а можуть знову залишитися на "своєму" четвертому місці. Плюс, "Дніпро" визначився із тренером. Наскільки мені відомо, у Рамоса непогані стосунки з гравцями. Ще один козир – більша психологічна стійкість. У дніпропетровців більше вітчизняних гравців, які навіть пропустивши м'яч, гратимуть у свою гру. Якщо перший м'яч залетить у ворота "Шахтаря", я не поручуся за стійкість місцевих бразильців.

У чому "Дніпро" поступається Донецьку?

Ахіллесова п'ята команди Рамоса – лінія оборони. Бездарна гра захисників проти "Тоттенхема" – зайве тому підтвердження. "Шахтар" має два рівноцінних склади. Про "Дніпро" такого не скажеш.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" має психологічну перевагу над "Шахтарем" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути