Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2015 23:58

"Дніпро" чи "Севілья"? Ми за Крихов'яка!" - кого підтримають поляки у фіналі Ліги Європи
5

Варшава проведе фінал Ліги Європи. 27 травня дніпропетровськй "Дніпро" на правах номінального господаря прийме іспанську "Севілью" на "Народовому". Ми поцікавилися у поляків: "Кого вони будуть підтримувати".

Відповіді не здивували. Все через наявність у складі команди Унаї Емері польського півзахисника Гжегожа Крихов'яка. Може він і не така відома і впізнавана персона, як скажімо, Роберт Левандовскі, але він поляк і цим все сказано. 

"Кого будемо підтримувати у фіналі? Ми за Крихов'яка!", - безапеляційним тоном і хором кажуть четверо хлопців. На фіналі вони працюватимуть волонтерами. 

"Футболом я не дуже цікавлюся і на матч не піду. У мене немає квитка. На стадіоні будуть двоє моїх друзів. Потім розкажуть мені свої враження. Точно можу сказати, що більшість поляків будуть за "Севілью". Там грає Гжегож Крихов'як. Він регулярно грає за національну збірну Польщі, тому його знають фанати, хоча не скажеш, що він дуже відомий у нас.

Щодо "Дніпра", то, можливо, якась частина поляків буде підтримувати українську команду через складну політичну ситуацію в Україні. Мовляв, вам перемога потрібніша, але мені важко сказати напевне", - зазначив молодий поляк з яким ми познайомилися у центральній частині Варшави.

Цікаво, що значна частина жителів Варшави, як серед молоді так і серед старшого покоління, не знають хто гратиме у фіналі Ліги Європи. 

"Я чув, що у нас має пройти якийсь важливий футбольний матч. Мабуть, гратиме збірна Польщі. Я не дуже цікавлюся футболом", - зізнався чоловік років 60-ти.

"Працюватиму волонтером на фіналі, але чесно кажучи не знаю, які команди там гратимуть. Я не розбираюсь у футболі. Стала волонтером, щоб заробити грошей. Платять не так багато, якби хотілося, але і це не погано", - чесно сказала дівчина років 20-ти біля стадіону "Народови".

Сьогодні у місті українські та іспанські фанати помічені не були. Натовп уболівальників Варшава очікує завтра і в день фіналу. Сьогодні у центрі міста спонсори УЄФА монтували різні майданчики для розваг фанів. Також у центральній частині міста працюватиму офіційний фан-шоп фіналу.  

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" чи "Севілья"? Ми за Крихов'яка!" - кого підтримають поляки у фіналі Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути