Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2012 19:13

Дієслово, утворене від імені Ібрагімовича, увійде до словника шведської мови

Дієслово, утворене від імені Ібрагімовича, увійде до словника шведської мови
Ібрагімовіч дієсловом палитиме серця шведів. Фото: afp.com

Дієслово zlatanera, утворений від імені нападаючого збірної Швеції з футболу Златана Ібрагімовича, увійде в словник шведської мови. Дієслово, що означає "робити щось із силою, домінувати", стало одним із 40 слів і виразів, затверджених шведською Радою з мови. Про це повідомляє сайт французького видання L'Equipe.

У словниках буде зроблена позначка, що дієслово zlatanera прийшло у шведську мову із французької, де це слово з'явилося завдяки футболісту Златану Ібрагімовичу, який "панує на полі і поза ним".

Дієслово zlataner (у французькій мові у нього саме такий інфінітив) придумали на французькому телеканалі Canal + в сатиричній передачі Les Guignols de l'info, героями якої є ляльки. Одна з ляльок зображує Ібрагімовича.

31-річний футболіст з початку сезону-2012/13 виступає за французький ПСЖ, куди він перейшов з італійського "Мілана". Після першого кола ПСЖ ділить у чемпіонаті Франції 1-3 місця з "Ліоном" і "Марселем", а Ібрагімович, який забив 18 м'ячів, є найкращим бомбардиром турніру.

Зараз ви читаєте новину «Дієслово, утворене від імені Ібрагімовича, увійде до словника шведської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути