понеділок, 30 листопада 2015 19:06

"Ці хлопці точно б не отримали як "Металург" 9 голів" - у Києві пройшов турнір пам'яті Сергія Панасюка
15

Фото: Ольга Каменєва

В останній день осені в Києві згадували футбольного коментатора телеканалів "Футбол1" і "Футбол 2" Сергія Панасюка. Турнір, присвячений його пам'яті відбувся на одному зі стадіонів НТК ім. Баннікова. Участь в заході взяли спортивні журналісти, експерти та ветерани футболу. Нагадаємо, 33-річний Сергій Панасюк помер у квітні цього року. Смерть настала через серцевий напад під час гри в футбол.

Початок турніру затягується. Причина — перший сніг, що випав уночі, поле якомога швидше намагаються розчистити працівники ФФУ. Де встигли розчистити, розминаються грою в квадрат учасники майбутньої зустрічі. Серед них — телеведучий Ігор Циганик, коментатори Віктор Вацко, Андрій Малиновський, інші.

"Точно не раніше ніж за годину розпочнеться", - говорить один з присутніх.

Помиляється. За кілька хвилин чийсь голос говорить у мікрофон, що можна починати.

"На жаль зібрала нас сумна подія — смерть нашого друга, професіонала, чудової людини. Впевнений, що жодних поганих асоціацій не було ні в кого з нас із ім'ям Сергія. Те, що у турнірі беруть участь журналісти, які прийшли працювати на телеканал зовсім нещодавно і фактично не знали його, говорить про те, що він залишив про себе добру пам'ять і вагомий слід", - відзначає Віктор Вацко.

"Ми живі, поки нас пам'ятають. І це дуже добре, що ми згадуємо Сергія саме через цей турнір. Світла йому пам'ять", - каже один з учасників заходу, тренер молодіжної збірної України Сергій Ковалець.

Учасники турніру діляться на чотири команди — збірна футбольних експертів та зірок футболу, збірна журналістів телеканалів "Футбол 1" і "Футбол 2", збірна спортивних журналістів України та збірна ФФУ.

Відкривають турнір згідно жеребкування збірна експертів та зірок проти журналістів України. Досвід ветеранів футболу дається взнаки: досить швидко рахунок стає розгромним, до того ж гравці збірної журналістів обмежені кадрово, грають практично без замін. Один з найактивніших серед зірок — екс-футболіст київського "Динамо", нині помічник наставника збірної України Олександр Заваров. За деякий час його міняють.

"Тепер розумію, що таке грати в чемпіонаті України проти "Динамо" та "Шахтаря". Коли програєш 0:4 або 0:5, на тебе вже нічого не тисне, грай вільно, розкуто. Недарма лідерам важко проти аутсайдерів", - каже Олександр Анатолійович.

За грою з трибун спостерігають близько півтора десятка глядачів. Серед них — Йожеф Сабо, екс-наставник київського "Динамо" та збірної України, нині футбольный эксперт.

"Грають як по нотах. Впевнений, якби з цих хлопців зібрати команду, вони б точно не дозволили накидати собі як "Металург" 9 голів", - каже він.

Врешті решт зірки виграють із хокейним рахунком 7:2. У грі команд ФФУ та телеканалів "Футбол 1,2" перемагають перші, 3:1. Основний час матчу за третє місце між журналістами та командою телеканалів завершується внічию, 2:2, в серії пенальті перемагають перші. Переможцями турніру стає збірна експертів та зірок, яка в фінальній зустрічі забиває два сухих м'ячі команді ФФУ.

Пам'ятні кубки представникам команд вручає директор телеканалів "Футбол 1" та "Футбол 2" Олександр Денисов.

Крім кубків команди отримують м'ячі з автографами всіх учасників заходу.

Зараз ви читаєте новину «"Ці хлопці точно б не отримали як "Металург" 9 голів" - у Києві пройшов турнір пам'яті Сергія Панасюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути