неділя, 26 квітня 2015 18:30

Чемпіонат України. "Шахтар" - "Динамо" - 0:0

Чемпіонат України. "Шахтар" - "Динамо" - 0:0
Фото: shakhtar.com

Вітаємо, футбольна Україно! Дійсно, насиченим виявився нинішній футбольний тиждень, а його підсумком, безумовно, стане головний матч сезону – українське класико "Шахтаря" та "Динамо", яке зовсім скоро розпочнеться на "Арені Львів". Старт гри найпринциповіших суперників вітчизняного футболу – о 19:30, текстову трансляцію проведе наш сайт прямо зі стадіону – у Львові зараз працює кореспондент Gazeta.ua.

Про зміст таких матчів й годі щось зайве говорити, але в даному випадку градус напруження є занадто високим. "Динамо" випереджає "Шахтар" на 5 очок і теоретично поразка у Львові чимось катастрофічним для команди Сергія Реброва не повинна стати. Але це лише на перший погляд. Враховуючи той факт, що киянам у чемпіонаті доведеться ще зіграти з такими командами як "Дніпро" та донецький "Металлург", динамівцям вкрай бажано як мінімум не програти. Більш того, у випадку перемоги біло-сині майже гарантують собі чемпіонське золото. Відповідно, "Шахтарю" як повітря необхідні сьогодні три очки для збереження шансів на трон.

І донецька команда має можливості засмутити киян, враховуючи іхні кадрові проблеми – динамівцям не допоможуть Мбокані, Сілва, Велозу та Теодорчик. В той же час відновився Кравець, а Ярмоленку скасували скандальну жовту картку, яку він отримав у луцькому матчі против "Волині". Що, безумовно, додає пристрастей до гри. Більш детально про матч ви можете дізнатися з нашого прев'ю.

Виведе команди на поле бригада арбітрів на чолі з Анатолієм Жабченком.

Склади команд:

"Шахтар": П'ятов – Срна-к, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко – Фред, Тайсон, Алекс Тейшейра, Дуглас Коста – Луїс Адріано.

Запасні: Каніболоцький, Кучер, Шевчук, Бернард, Марлос, Фернандо, Гладкий.

"Динамо": Шовковський – Віда, Хачеріді, Драгович, Антунеш – Рибалка – Ленс, Сидорчук, Беланда, Ярмоленко – Кравець

Запасні: Рибка, Бетао, Гусєв, Гармаш, Буяльський, Калитвинцев, Мбокані

З урахуванням кадрових проблем "Динамо" все прогнозовано. А ось Мірча Луческу постави у центр оборони Кривцова, а зліва зіграє Ісмаїлі

Стадіон співає гімн України перед стартовим свистком

ПОЇХАЛИ!

3-Ракицький сильно б'є здалеку, але неточно

Атмосфера на стадіоні просто шалена, трибуни не замовкають ані на хвилину

8-Нагадав про себе Ісмаїлі, простріливши з лівого флангу - Шовковський на місці

На "Арені-Львів" - аншлаг. Що зовсім не дивно, зважаючи на статус матчу та імена суперників. Ще є декілька вільних місць, але і їх власники, схоже, ще підтягнуться. Звичайно, більша частина стадіону підтримує киян. Більша частина — це 98 %. Навіть під час розминки трибуни зустрічали "гірників" свистом. Гостьова трибуна активних фанатів за кількістю також переважає ультрас господарів.

13- Небезпечно! Ленс після передачи з глибини від Кравця пройшов правим флангом і ледь не закрутив м'яч у дальній кут

16- Відповідь "Шахтаря"! Коста сильно пробиває з лінії штрафного після передачі з флангу від Адріано - Шовковський фіксує м'яч

18-Кравець! Ленс передачею з флангу знайшов Артема у штрафному, але той із забійної позиції пробив повз ворота

Луческу майстерно прийняв м'яч у своїй технічній зоні і віддав Віді, щоб той міг вкинути аут.

Як тільки диктор по стадіону закликав вболівальників гостьової команди обійтися без образливих речівок, фанати тут же затягнули "Рінат Ахметов — тридвараз".

22-Небезпечно відповідає "Шахтар". Адриано після передачі Фреда вийшов сам на сам із Шовковським, але кіпер, сівши на шпагат, не дав м'ячу перетнути лінію воріт

Гра дещо заспокоїлася, йде переважно в центрі поля

В одному з епізодів Луческу емоційно дава вказівки Ракицькому. Ярослав не менше емоційно реагував на слова наставника. На іншій частині полі Ребров говорив з Хачеріді, але набагато спокійніше.

Ультрас "Шахтаря" влаштували патріотичну перекличку з трибунами "Арени-Львів" - Слава Україні — Героям Слава. Вийшло красиво.

40- Антунеш дещо театрально зіграв після того, як на нього грубо пішов Срна - арбітр обмежився лише фіксацією фолу

42- Жовту картку отримує Тайсон за фол проти Ярмоленка

Пройшло менше хвилини, як попередження отримав Тайсон. Гравці "Шахтаря" апелювали до арбітра, але все марно. Жабченко намагається відразу гасити емоції і тримати гру під контролем.

ПЕРЕРВА!

ДРУГИЙ ТАЙМ РОЗПОЧАВСЯ!

46- Нарешті нагадав про себе Ярмоленко. Поборовся на правому фланзі, віддав у штрафний на Беланда, а той в район 11-метрової на Ленса. Останній пробив не кращим чином, хоча йому ніхто нічим не заважав

До речі, після промаху Ленса запасний воротар Рибка зірвався з місця і емоційно змахнув руками, мовляв з такої позиції і я б забив.

51- Коста зі штрафного метрів з 25-ти пробив ефектно, але в руки Шовковському

53- Жовту картку отримав Хачеріді за зрив атаки суперника

Олег Гусєв, Дьємерсі Мбокані і Віталій Буяльський розминаються біля фан-сектора "Динамо". Ультрас кілька разів проскандували прізвище "Гусєв".

Диктор попросив вболівальників з верхніх ярусів нічого не кидали (і не розливати) на глядачів, які сидять нижче. Цікаво, які преценденти призвели до такого оголошення?

57- П'ятов після красивого удару Рибалки зі штрафного фіксує в падінні м'яч

Хоч "Шахтар" є господарем поля, але дивлячись на трибуни, цього ніяк не скажеш. Дуже хороша підтримка у киян. Кожне наближення "гірників" до воріт Шовковського супроводжується свистом.

Ультрас "Динамо" влаштували файєр-шоу. Красиво, але багато диму. Жабченко зупиняє гру, адже поле затягнуло димом.

Поки дим розвіюється, гравці і судді п'ють водичку і переводять подих. Зараз гра продовжиться.

Тепер ультрас "Шахтаря" відповіди файєрами і димовими шашками, але у значно меншій кількості.

70-Шовковський захистив Луїса Адріано від своїх же партнерів по команді і просто на полі зайнявся вихованням Хачеріді. Лікарі тим часом надають Ярмоленку допомогу за межами поля. З Андрієм все добре. Він продовжить гру.

Луїс Адріано перед цим отримав жовту картку за те, що вдарив Ярмоленка по ногах

72- По заміні зробили тренери команд: у "Динамо" Кравця замінив Мбокані, в "Шахтаря" Кучер вийшов замість Кривцова

Відзначимо, що заміну Кривцова і вихід Кучера фанати "Динамо" зустріли свистом. Сергій змушений завершити матч через ушкодження. Сергій Ребров підтримав захисника, коли той покидав поле, поплескавши по плечі. Кривцов затуляв обличчя рукою, прямуючи у підтрибунне приміщення

77- Степаненко небезпечно пробив з-за меж штрафного - молодець Шовковський

79- Жовта картка Ракицькому за грубий фол против Ярмоленка

80-Подвійна заміна в "Шахтаря": Бернард замість Кости і Марлос замість Тайсона

Цікаво, що останні дві заміни гравців четвертий арбітр Юрій Мосейчук провів не електронним табло, а ручним. Навіть техніка не витримує напруги гри

82- Тепер заміна в "Динамо": Буяльський замість Сидорчука

84- Ще заміна в "Динамо": Гусєв замість Ленса

Вихід Олега на поле трибуни зустріли гучним скандуванням "Гусєв". Аплодували навіть ультрас "Шахтаря".

88-Небезпечний і дуже суперечливий момент. Срна поборовся в штрафному, віддав пас у центр, м'яч від ноги Рибалки влучив йому в руку, потім відсочив до Адріано. Луїс пробив - Шовковський кінчиками пальців перерів м'яч транзитом через поперечину на кутовий

Мосейчук заспокоює Рауля Ріанчо, який поривається вибігти з технічної зони. А коли травму наносять Буяльському, то на поле біжить розбиратися навіть Рибка.

Шість хвилин від Анатолія Жабченка

"Саща Кучер" - скандують ультрас "Шахтаря", щоб підтримати захисника, якому надають медичну допомогу. Сьогодні було більше виходів медиків на поле, ніж власне гольових моментів. Принаймні, команди дограють матч у повних складах.

МАТЧ ЗАВЕРШЕНО! Дякуємо командам за яскравий футбол, дякуємо Вам, що були з нами. До нових яскравих матчів!

Все-таки перемогла дружба — ультрас "Динамо" скандують "Донецьк", а фанати "гірників" відповідають - "Київ". Ось таким вийшло українське класико. Без голів, але, як завжди, повне боротьби та емоцій.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіонат України. "Шахтар" - "Динамо" - 0:0». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути