середа, 02 березня 2016 12:49

"Челсі", "МЮ", "Арсенал", "Ліверпуль" і "Ман Сіті" провели переговори про створення європейської суперліги

"Челсі", "МЮ", "Арсенал", "Ліверпуль" і "Ман Сіті" провели переговори про створення європейської суперліги
Новий турнір хочуть запустити якомога швидше

Представники п'яти найбільших англійських клубів провели секретні переговори щодо створення нового пан'європейського турніру, який поставить під загрозу існування Ліги чемпіонів УЄФА.

За інформацією The Sun, віце-президент "Манчестер Юнайтед" Ед Вудворд, президент "Челсі" Брюс Бак, виконавчий директор "Арсеналу" Іван Газідіс, виконавчий директор "Манчестер Сіті" Ферран Соріано і виконавчий директор "Ліверпуля" Ян Ейр на цьому тижні зустрілися з американським мільярдером Стівеном Россом в лондонському готелі "Дорчестер".

Росс планує створити новий турнір - європейську суперлігу - потрапляння в яку не залежало б від спортивних показників у внутрішніх чемпіонатах. Ця пропозиція вигідна перерахованим клубам, так як позбавить їх від ризику втратити прибуток у разі непотрапляння в топ-4 чемпіонату Англії і невиходу в Лігу чемпіонів.

Крім того, участь у новому турнірі принесе англійським клубам більше грошей, ніж вони отримують за виступ в Лізі чемпіонів. В тому числі, і за рахунок більш вигідних телевізійних контрактів.

Росс розраховує домовитися про запуск нового турніру якомога швидше.

75-річний бізнесмен є власником клубу NFL "Майамі Долфінс". За даними Forbes, його статок оцінюється в 12 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «"Челсі", "МЮ", "Арсенал", "Ліверпуль" і "Ман Сіті" провели переговори про створення європейської суперліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути