Ексклюзиви
субота, 22 листопада 2014 17:22

Буде одностороннє побиття тайця – 5 думок перед боєм Ломаченко - Піріяпіньо

Буде одностороннє побиття тайця – 5 думок перед боєм Ломаченко - Піріяпіньо
Фото: boxmir.com

Cьогодні вночі дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко проведе перший захист титулу чемпіона світу за версією WBO у напівлегкій вазі. Суперник українця – боксер з Таїланду Чонлатарн Піріяпіньо. Для Ломаченка це буде четвертий бій на профі-ринзі. До цього він двічі перемагав, раз нокаутом і одного разу спірно програв. В тайця значно більший досвід серед профі. Він провів 53 поєдинки, в 52-х перемагав, 33 з них нокаутом. Лише раз у кар'єрі програв – у бою за титул WBA Крісу Джону з Індонезії. Вказуємо на головні моменти, які супроводжують поєдинок Ломаченко – Піріяпіньо.

Типовий місматч

В боксі є термін "місматч". Він означає бій без шансів для одного із суперників. Поєдинок Ломаченко – Піріяпіньо саме з такої категорії. Суперники реально перебувають у різних лігах. Боксерський арсенал тайця не дозволяє на рівних конкурувати з Ломаченком. Очікуємо прохідний бій для українця і яскравої перемоги нокаутом в середніх раундах. Швидше за все буде одностороннє побиття тайця. Ломаченко має без проблем декласувати свого опонента.

Чим вищий темп бою – тим він буде коротшим

Піріяпіньо повільно входить у бій. Якщо і цього разу він буде довго стартувати, то суттєво зменшить і так не великі свої шанси. Взагалі, від темпу бою залежить як довго він триватиме. Чим вищий темп задасть українець, тим коротшим він буде. Якщо Ломаченко зі стартових секунд діятиме у високому темпі, то може нокаутувати суперника вже у ранніх раундах.

Піріяпіньо перемагав аутсайдерів

Піріяпіньо має понад півсотні перемог, але проти суперників низького рівня. Він досить витривалий, має хорошу потужність і добре тримає удар. Вміє коротко і швидко пробити на ближній дистанції з обох рук, непоступливий і впертий. Але це далеко не той арсенал, який може допомогти виграти у Ломаченка.

Ломаченку треба остерігатися контратак

У Ломаченка перевага у швидкості, техніці і відчутті дистанції. Він має міцне підборіддя і хорошу ударну міць. Якщо не трапиться чогось надзвичайного, повинен легко перебоксувати суперника. Головне, не застоюватись і остерігатись контратак тайця. Також треба бути обережним під час роботи на ближній дистанції – Піріяпіньо може розсікти опущеною головою. Ну і не слід вступати без потреби в розмін. Адже чи єдиний шанс тайця – робота на ближній дистанції і надія на "lucky punch" (щасливий удар) в розмінах.

Страусина позиція Ломаченка

Тиждень тому Володимир Кличко присвятив свою перемогу над болгарином Кубратом Пулєвим воїнам, які мужньо захищають Батьківщину у війні з Росією. На жаль, не всі боксери настільки ж патріотичні. Більшість залишається "поза політикою". Хоча ситуація вимагає визначитись, навіть не так - з ким і за кого ти. Як просто привернути своєю позицією увагу цивілізованого світу до війни в Україні. І саме на відомих у світі українцях лежить ця місія. А відповіді на запитання західних ЗМІ прокоментувати те, що відбувається в Україні словами: "Не важливо, хто має рацію Росія чи Україна - і там, і там гинуть люди", далеко не достатньо. Страусина позиція Ломаченка, яка отримала свою оцінку в соцмережах і на форумах в останні дні. Як і відмова Василя приймати естафету у благодійній ініціативі "Нокаутуй тероризм – врятуй Україну" від свого партнера по олімпійській збірній Тараса Шелестюка.

Зараз ви читаєте новину «Буде одностороннє побиття тайця – 5 думок перед боєм Ломаченко - Піріяпіньо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути