пʼятниця, 19 грудня 2014 13:27

Бронзовий призер ОІ-2008 написав заяву про вихід зі збірної України

Бронзовий призер ОІ-2008 написав заяву про вихід зі збірної України
Фото: zefir.com.ua

Бронзовий призер Олімпійських ігор в Пекіні 2008 у синхронних стрибках з трампліну Олексій Пригоров змінює українське громадянство на азербайджанське.

Про це в інтерв'ю "СЭ в Украине" розповіла головний тренер збірної України зі стрибків у воду Тамара Токмачева.

"Пригоров написав заяву про вихід зі збірної команди України, і готується до переїзду в Азербайджан. Також, до речі, як і Антон Захаров, раніше оголосив про завершення спортивної кар'єри. Ми ще на початку осені отримали відповідний лист від Федерації стрибків у воду Азербайджану. При підготовці до I Європейських олімпійських ігор у цій країні були побудовані цілі акваторії. Отже проблем з базами в Баку зараз немає. Думаю, тренуватися Пригоров і Захаров будуть під керівництвом Бахтіяра Агаханова. принаймні, наших фахівців у Азербайджан не запрошували", - сказала вона.

"Що стосується морального аспекту, з одного боку, звичайно, непатріотично кидати країну в такий момент. А з іншого, у нас зараз море проблем, ми просто про них не розповідаємо, намагаємося впоратися самі. Президент Федерації України зі стрибків у воду Ігор Лисов не відмовив у допомозі жодному спортсмену із зони АТО. Надав місце для проживання та можливість тренуватися в Києві. В основному мова йде про луганчан. У Донецьку стрибки у воду не культивувалися. У Маріуполі, де у нас є свої групи - зараз стоїть Нацгвардія, отже там все гаразд", - зазначає тренер.

При цьому наводить аргументи, які пояснюють вибір молодого покоління на користь інших країн, включаючи північного сусіда.

"Деякі діти, дев'яти-десяти років, які у нас тренувалися, все-таки виїхали до Росії. Ми з соцмереж дізнаємося як вони влаштувалися і бачимо, що їх тут же одягли з ніг до голови. А у нас навіть у збірної екіпірування складається лише з десяти найменувань і дають його раз на рік. Тобто одну футболку потрібно носити дванадцять місяців. Міністерські нормативи на харчування не змінюються вже багато років, це при тому що ціни-то божевільними темпами зростають. Те, що виділяється на фармакологію, це взагалі сльози, тому наші спортсмени просто не встигають відновлюватися. Зарплата у них на сьогоднішній день складає менше двохсот доларів, і з нового року погрожують урізати премії та стипендії. Ми голі, босі й голодні і багато країн цим користуються: ви ж знаєте, скільки представників інших видів спорту за останній час залишили Україну. Боюся, що й у нас це не останній випадок. Пропустив сезон через травму, а зараз також збирається виїжджати призер чемпіонату Європи-2013 Дмитро Меженський. Правда, куди - поки тримає в таємниці", - розповіла Токмачева.

Зараз ви читаєте новину «Бронзовий призер ОІ-2008 написав заяву про вихід зі збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути