Ексклюзиви
пʼятниця, 09 жовтня 2015 13:26

Блаттер оскаржив своє усунення від ФІФА

Блаттер оскаржив своє усунення від ФІФА
26 вересня Комітет з етики ФІФА почав розслідування стосовно Блаттера і Платіні

Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер подав апеляцію на рішення відсторонити його від виконання обов'язків голови організації. Адвокат Блаттера направив документ чолі арбітражної палати комітету з етики ФІФА Хансу-Йоахіму Еккерту. Про це повідомляє New York Times.

Захист 79-річного швейцарця наполягає на презумпції невинності і стверджує, що не можна було усувати Блаттера від виконання обов'язків до завершення розслідування. Адвокати також вимагають надати їм всі матеріали, на основі яких було прийнято рішення. Видання зазначає, що глава УЄФА Мішель Платіні також має намір подати апеляцію на рішення ФІФА.

8 жовтня арбітражна палата Комітету з етики ФІФА усунула від виконання обов'язків Блаттера, Платіні та генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке на 90 днів. Цей термін може бути збільшений, але не більше ніж на 45 днів.

26 вересня Комітет з етики ФІФА почав розслідування стосовно Блаттера і Платіні. За день до цього Швейцарське федеральне бюро юстиції порушило кримінальну справу стосовно Блаттера. Його підозрюють у халатності і розкраданнях, а також в дачі хабара Платіні.

Блаттер, який очолював ФІФА з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, але вже 2 червня оголосив про відхід після звинувачень у корупції. Залишити свою посаду він планує після 26 лютого 2016, коли пройдуть вибори нового керівника.

Зараз ви читаєте новину «Блаттер оскаржив своє усунення від ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути