середа, 05 лютого 2014 16:25

В України можуть забрати Євробаскет-2015

В України можуть забрати Євробаскет-2015
Олександр Волков є народним депутатом від Партії регіонів ФОТО: comments.ua

Головний баскетбольний орган Європи розкритикував президента Федерації баскетболу України за надмірне захоплення політикою та невиконання зобов'язань з підготовки до Євробаскету-2015.

У рамках заходів у Барселоні, де в понеділок проходило жеребкування європейського та світового чемпіонатів з баскетболу, відбулася закрита зустріч між президентом Федерації баскетболу України (ФБУ) Олександром Волковим і керівництвом ФІБА-Європа, повідомляє ua.tribuna.com з посиланням на джерела, близькі до ФБУ.

Під час зустрічі Волкову було вказано на необхідність виконання Україною своїх зобов'язань, пов'язаних з підготовкою та проведенням турніру, а також на надмірну залученість керівника національної баскетбольної федерації в політичні події, що відбуваються сьогодні в Україні.

Нагадаємо, що Олександр Волков є народним депутатом від Партії регіонів.

Сам Волков переконував, що Євробаскет-2015 не буде схильний до політичних ризиків і впливів. На що йому наполегливо рекомендували відійти від політики і зосередитися на підготовці до проведення чемпіонату Європи.

Особливу заклопотаність у ФІБА-Європа викликають повільні темпи будівництва об'єктів і протистояння між інвесторами, що представляють різні політичні сили.

Главі ФБУ Волкову дали зрозуміти, що якщо ситуація не зміниться на краще, Україна може втратити право проведення Євробаскету-2015.

Нагадаємо, що чемпіонат Європи з баскетболу повинен відбутися у вересні 2015 в шести містах України. Проте ні в одному з них поки не готова арена, заявлена для проведення матчів турніру. Для вирішальної частини Євробаскету-2015 необхідна наявність палацу з місткістю, не менше ніж на 15 тисяч глядачів.

Зараз ви читаєте новину «В України можуть забрати Євробаскет-2015». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути