субота, 08 лютого 2014 15:55

Спецтема: Олімпіада в Сочі: спортивне свято вартістю 50$ млрд

Самотній Янукович: ніхто не сів біля президента України у Сочі
10

Президент України Віктор Янукович
Фото: ФОТО: Reuters
Президент Китаю Сі Цзіньпін

На відкриття зимових Олімпійських ігор у Сочі приїхало небагато європейських керівників. Їхню відсутність компенсували лідери країн, які виявляють більше прихильності до Росії. Сама церемонія відкриття запропонувала глядачам сюрреалістичний погляд на історію Росії, пише британська Guardian.

"Були лідер Китаю Сі Цзіньпін, прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Ердоґан, а також керівники пострадянських країн. З-поміж них слід відзначити білоруського диктатора Олександра Лукашенка, який, як завжди, сидів поруч зі своїм дев'ятирічним сином Колею. Також тут був президент Туркменістану Ґурбанґули Бердимухамедов, що в себе вдома створив гіпертрофований культ своєї особи. Можливо, йому було незвично сидіти на стадіоні, який не вигукує щосили його ім'я. Президент України Віктор Янукович, якого чекає політична криза на батьківщині, сидів поряд із порожнім кріслом, на якому, можливо, мав бути представник ЄС", - ділиться подробицями газета.

Коли Путін оголосив Ігри відкритими, на подіумі підняли прапор Росії за участі диригента Валерія Гергієва та першої жінки-космонавта Валентини Терешкової. А щоб люди мали потім про що поговорити, серед достойників, що піднімали прапор олімпійського руху та прапор Росії, була Аліна Кабаєва, яку чутки вперто пов'язують із Володимиром Путіним.

"Звичайно ж, Кабаєва свого часу виграла золото на Олімпіаді, але вона аж ніяк не входить до п'ятірки найтитулованіших спортсменів Росії. Тому елемент скандалу був присутній. Однак люди на стадіоні не звернули на це уваги та вигуками привітали появу олімпійського вогню", - пише Guardian.

Зараз ви читаєте новину «Самотній Янукович: ніхто не сів біля президента України у Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути