понеділок, 24 листопада 2014 16:43

Суд звелів видати львів'янину паспорт без російськомовних написів

Автор: Северин Наливайко
 

Суд звелів видати львів'янину паспорт без російськомовних написів

"Ураааааа !!!!!!! СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ВИДАТИ МЕНІ ПАСПОРТ УКРАЇНСЬКОЮ !!!!!!!!!", - написав 34-річний викладач Львівського університету Святослав Літинський у соцмережі.

Не минуло і 2 місяців, відколи він подав до суду на Державну міграційну службу. Вивчивши законодавство, громадянин виявив, що дублювання інформації російською мовою в паспортах є незаконним.

 

"Суд визнав відмову видати мені паспорт із написами тільки українською мовою протиправною і зобов'язав видати згідно закону, а саме - лише українською мовою. Сьогодні зачитали резолятивну частину. Саме рішення матиму на руках 1 грудня. Очевидно, що подадуть апеляцію, але я тим часом звернусь у Кабмін, аби бланки паспортів із тільки українською мовою ввели обов'язковими для всіх", - розповідає позивач. 

Принагідно невдоволений українець з'ясував, що виготовляючи паспорт, кожен громадянин частину грошей віддає за авторське право на його вигляд, який, виявляється, зареєстрований.

За словами Літинського, згаданий Сидоренко пов'язаний із концерном ЄДАПС, який виготовляє низку офіційних документів для різних країн.

Раніше Літинський уже висудив рішення, за яким ПриватБанк мусить надавати клієнтам виписки українською мовою, а також він змусив компанію Samsung продавати пральні машини з українським маркуванням на панелях.

 

 

 

Невдовзі компанія Electrolux e відеоролику з рекламою свого Івано-Франківського заводу наголосила, що тепер випускає пралки саме з українськими написами.

  Так виглядає обкладинка профілю Святослава Літинського в мережі Facebook
Так виглядає обкладинка профілю Святослава Літинського в мережі Facebook
 
Як відомо, дехто з українців домігся права виготовити паспорт для поїздок за кордон за 170 грн, однак також аж у судовому порядку. Інші змушені платити 377, як того в них вимагає державний орган.
Зараз ви читаєте новину «Суд звелів видати львів'янину паспорт без російськомовних написів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути