четвер, 18 грудня 2014 20:02

Словом року у "загниваючих" США стало "культура", а в Росії – "Кримнаш"

Словом року у "загниваючих" США стало "культура", а в Росії – "Кримнаш"

Головним словом року в США, за версією видавництва Merriam-Webster, яке з 1828 року публікує "Американський словник англійської мови", стало слово "культура", повідомляє "Еспресо" з посиланням на "LA Times".

Висновок був зроблений на підставі підрахунку інтернет-запитів - американці вводили "culture" набагато частіше, ніж модні "selfie" і "twerk" (еротичний вид танцю, який має традиційні коріння в американському південному репі).

Представники Merriam-Webster уточнюють, що говорячи про тріумф слова "культура", вони мають на увазі його основні значення. Перше - вірування, звичаї, мистецтво тощо конкретного суспільства, групи, місця або часу. Інше - особливе суспільство, яке має свої власні переконання, спосіб життя, мистецтво і т.д. І третє - спосіб мислення або виконання роботи, що існує в певній організації.

Для порівняння, слово року у Великобританії, яке вибрав Оксфордський словник, - "vape" - процес куріння електронної сигарети. В Росії словом року обрали "Кримнаш".

В Україні такі дослідження не проводяться. Однак Google нещодавно оприлюднив рейтинг найпопулярніших запитів, де найчастіше на питання "що таке" українці шукали "люстрацію", "федералізацію", "дефолт" та "хунту".

Зараз ви читаєте новину «Словом року у "загниваючих" США стало "культура", а в Росії – "Кримнаш"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути