пʼятниця, 24 лютого 2017 18:02

Школярі з Луганщини започаткували флешмоб читання українських віршів

Школярі з Луганщини започаткували флешмоб читання українських віршів

Школярі зі Станиці Луганської започаткували флешмоб "Шануймо рідну мову". За умовами, потрібно зачитати вірш українською мовою, записати на відео і передати "виклик" друзям.

"Дуже важливо, що такі флешмоби стартують саме з Луганщини, з лінії розмежування, зі Станиці Луганської. Там не всі налаштовані на підтримку Росії і терористичних угруповань. У нашої держави є майбутнє, адже цей флешмоб запустили діти", - цитує луганського блогера Олексія Фаліна "Радіо Свобода".

Флешмоб приурочили до Всесвітнього дня рідної мови. Планують завершити 9 березня в день народження Тараса Шевченка. Учасники вже прочитали твори Сосюри, Жадана, Білоуса, Шевченка. Взяли участь діти з Луганської, Житомирської, Сумської, Львівської, Полтавської областей. До них приєднались волонтери, журналісти, артисти та військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні назріває ще одна, після ДНР і ЛНР, проблемна територія

"21 лютого увесь світ святкує Міжнародний день рідної мови. До цього свята приєднується Станиця Луганська. Нехай від сьогодні лунають улюблені вірші українською мовою", - йдеться у відеозверненні організаторів.

20 лютого у Полтаві студенти провели флешмоб пам'яті загиблим Майдану. Читали вірші з високої драбини, що символізувала силу духу активістів.

Учасники ставали на драбину, читали фрагменти тематичного вірша. Потім падали назад, де їх підхоплювали друзі. Так продемонстрували, що суспільство пам'ятає активістів Майдану. Наприкінці студенти виконали народну пісню "Пливе кача".

Зараз ви читаєте новину «Школярі з Луганщини започаткували флешмоб читання українських віршів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути