четвер, 16 червня 2016 19:14

Нацрада вимагає загальнодержавний повністю україномовний телеканал

Автор: Дзеркало Тижня
 

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення задовольнила клопотання ТОВ "Банківське телебачення" щодо анулювання ліцензії на мовлення в багатоканальній телемережі МХ-5 каналу "БТБ".

Про це з посиланням на прес-службу регулятора повідомляє "ТелеКритика".

Мовник пояснив своє бажання тим, що не має можливості провадити мовлення у цифровій телемережі. Відповідно до ліцензії, компанія, власником якої є Міністерство інформаційної політики, розповсюджувала свої передачі на всю територію країни.

Крім того, Нацрада затвердила конкурсні умови та оголосила конкурс на мовлення на вільному загальнонаціональному каналі мовлення багатоканальної телемережі МХ-5, на якій раніше мовив канал "БТБ".

Згідно з головною вимогою конкурсу, основу програмної концепції телеканалу мають становити культурологічні та просвітницькі програми. Іншою особливістю програмної концепції є вимога щодо 100% мовлення українською мовою.

"Національна рада вважає, що в нас дуже багато загальних каналів і мало – а в цифрі взагалі немає – таких, які опікуються культурологічними питаннями", - зазначив голова регулятору Юрій Артеменко.

Заяви на участь у конкурсі прийматимуться з 25 липня до 23 серпня, а підсумки конкурсу будуть підбиті 24 жовтня.

Нагадаємо, раніше голова Мінінформполітики Юрій Стець повідомляв, що його відомство передасть ліцензію на частоти телеканалу "БТБ" Нацраді. Він вважає, що на частотах каналу повинен віщати телеканал суспільного телебачення.

Зараз ви читаєте новину «Нацрада вимагає загальнодержавний повністю україномовний телеканал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути