понеділок, 04 листопада 2013 10:39

"Хто вам таке замилдував" - Москаль відсмалює по-буковинськи

Нардеп від "Батьківщини" Геннадій Москаль написав на офіційному бланку депутата Верховної Ради листа буковинським діалектом. У такій формі він відповів депутату Чернівецької облради Матвію Куцаку, який поцікавився, куди поділися кошти, нібито витрачені Москалем на здійснення депутатської діяльності.

Москаль попросив більше не "кантувати" його. І припустив Куцак в школі "скурив буквар"

Москаль попросив більше не "кантувати" його. І припустив Куцак в школі "скурив буквар".

23 жовтня Матвій Куцак написав Геннадію Москалю депутатське звернення, в якому просив надати інформацію про нібито фінансуванні Москалем футбольно -спортивного клубу "Буковина" та краєзнавчого музею.

Куцак посилався на повідомлення в ЗМІ про те, що Москаль надав спонсорську допомогу вказаному клубу з коштів, які призначалися на витрати, пов'язані з депутатською діяльністю. Сума допомоги нібито склала 103 тис. грн. Ще 4 тис., як стверджував Куцак, Москаль перерахував на ремонт Чернівецького обласного краєзнавчого музею. Однак, як перевірив Матвій Куцак, ні клуб "Буковина", ні музей цих коштів не отримали.

Москаль у своєму листі зазначає, що перераховував гроші не футбольному клубу "Буковина", а автомобільному клубу з тією ж назвою. А чотири тисячі він передав не краєзнавчому музею, а музею Ольги Кобилянської.

Куцаку він буковинським діалектом повідомляє, що тому "все наснилося".

У серпні 2012 року Геннадій Москаль направив прем'єру Миколі Азарову офіційне депутатське звернення, написане мовою ідиш. А у вересні того ж року зареєстрував у ВР законопроект, яким пропонував зробити англійську регіональною мовою.

Автор: Фото: vz.ua
 

Зараз ви читаєте новину «"Хто вам таке замилдував" - Москаль відсмалює по-буковинськи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути