понеділок, 19 січня 2015 16:42

Вчені пояснили чому гомофоби є прихованими геями

Вчені пояснили чому гомофоби є прихованими геями

Вчені вважають, що люди, які відкрито виступають проти представників секс-меншин, самі можуть бути прихованими геями і лесбіянками. Вони запевняють, що гомофобів тягне до людей їх статі, але вони замінюють в собі це почуття ворожнечею. Причини такої поведінки криються в особливостях виховання, пише The Daily Mail, посилаючись на статтю вчених в журналі Journal of Personality and Social Psychology.

Вчені з університетів Нью-Йорка, Каліфорнії і Ессекса - упевнені, що представники секс-меншин нагадують гомофобам їх самих, що викликає у них страх і викликає агресію. Це відбувається тому, що більшість гомофобів виховувалися в сім'ях, де гомосексуальність вважалася недопустимою.

В результаті ці люди звикли пригнічувати свої справжні сексуальні схильності. А їх невирішений внутрішній конфлікт з часом може почати виходити назовні у вигляді вираження агресії проти гомосексуалістів.

Вчені провели кілька експериментів, в яких брало участь по 160 студентів з США та Німеччини. За допомогою цікавих тестів, вони порівняли те, що люди говорили вголос про свою сексуальну орієнтацію, з тим, як реагувала їх підсвідомість на слова і зображення, які пов'язані з традиційною або нетрадиційною орієнтацією.

"Ті, хто визначали себе як гетеросексуалів, в психологічних тестах показували сильне тяжіння до своєї ж статі", - говорить викладач Університету Ессекса Нетта Вейнтштейн.

Вчені підтвердили попередні припущення. Зокрема, професори Університету Рочестера в Нью-Йорку вже пов'язували вплив виховання людини на ті труднощі, які у неї можуть виникати з прийняттям самої себе.

У 1996 році вчені, проводячи дослідження серед двох груп чоловіків, умовно позначених як гомофоби і негомофоби, виявили, що у всіх тестованих була зафіксована ерекція при демонстрації зображень гетеросексуального і жіночого гомосексуального характеру. У той час як аналогічна реакція на чоловічі гомосексуальні зображення спостерігалася тільки у чоловіків з групи гомофобів.

Зараз ви читаєте новину «Вчені пояснили чому гомофоби є прихованими геями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути