Ексклюзиви
субота, 27 серпня 2016 12:57

Вчені назвали 9 речей, які вбивають сексуальне бажання

Вчені назвали 9 речей, які вбивають сексуальне бажання

Американські вчені з Університету Онтаріо опублікували дослідження у профільному виданні Sex & Marital Therapy. Вони стверджують, що з кожним місяцем сексуальний потяг жінки до постійного партнера природним чином скорочується на 0,02%.

Залежно від ситуації, всього за 6-30 місяців ми проходимо шлях від палкої пристрасті і бажання до (у кращому випадку) трепетної турботи й опіки. Більш того, деякі "подразники" інтимного життя, можуть цей процес прискорити.

Що вбиває наше сексуальне бажання?

# 1. СТРЕС

Велика кількість стресових ситуацій (від автомобільних пробок і наради у начальника до страхів, родом з дитинства) зменшує виробництво тестостерону - гормону, від якого безпосередньо залежить сексуальне бажання. Стрес супроводжується викидом адреналіну, який нас вимотує - емоційно і фізично - з'являється відчуття втоми. В результаті, в ліжку ми хочемо одного - спати. Просто спати.

Краща протиотрута від стресу - секс. "Чим частіше ми займаємося коханням, тим більше в нашому організмі ендорфінів і окситоцину - речовин, пов'язаних із задоволенням і почуттям благополуччя, які стрес полегшують", - пояснює лікар Джеймс Коен з Університету Вірджинії.

# 2. НИЗЬКА САМООЦІНКА

"Низька самооцінка і негативне сприйняття власної зовнішності згубно впливає на любовні апетити. Вам здається, що ви не зможете завести партнера сексуально. На рівні підсвідомості це зменшує ваш інтерес до самого процесу. Чоловіки це відчувають і, дійсно, віддаляються", - говорить лікар Рут K. Вестхеймер з Колумбійського університету.

Будучи сконцентрованими на дефектах тіла (від целюліту до горбинки на переніссі), ви не можете розслабитися і цілком віддатися бажанням, а лише думаєте про те, чи помітить "огріхи природи" партнер. Стоп! Повірте, сексуальні апетити не мають нічого спільного з досконалим тілом. Полюбіть себе, і в ліжку будь-який чоловік відповість вам взаємністю.

# 3. ПРОБЛЕМИ У СТОСУНКАХ

"Скандали і сварки в парі створюють не тільки тимчасову напруженість у стосунках, а й породжують почуття озлобленості, оскільки часто складаються з нескінченних претензій на адресу опонента. А хто захоче займатися сексом з людиною, яка звинувачує у всіх бідах?", - пояснює Ноулз Деніз, сімейний психолог.

Щоб врятувати не тільки ваш союз, але і лібідо - доведеться поговорити по душам, з'ясувати, що заважає гармонійним стосункам, знайти компроміс і, можливо, звернутися за консультацією до сімейного фахівця. Будьте чесні та об'єктивні.

# 4. НЕДОСТАЧА СНУ

"Одна з основних проблем, які серйозно впливають на сексуальне бажання, - безсоння. Стрес, викликаний нестачею сну, робить нас нечутливими до приємних подразників, такі як ласки", - розповідає Роберт Тайер, професор психології в університеті Каліфорнії в Лонг-Біч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прекрасні стосунки, але жахливий секс: 5 рішень проблеми

Недосипання зменшує заповітний рівень тестостерону в організмі і збільшує секрецію кортизолу - гормону тривоги. Щоб насолоджуватися еротичними сценами з власною участю, важливо відрегулювати годинник сну і час від часу, вимикати в ліжку будильник і мобільні телефони.

# 5. ЗАЙВА ВАГА

"Близько 30% людей, які страждають від істотної надбавки у вазі (фактично - ожиріння) набагато рідше досягають сексуального задоволення в ліжку, - пояснює Ендрю Колло з Університету Нью-Йорка. - Це відбувається тому, що вага відбивається на роботі кровоносних судин. В тому числі - безпосередньо впливає на чутливість полових органів".

# 6. АЛКОГОЛЬ

Усталений стереотип, який не має стосунку до дійсності: алкоголь робить нас більш розкутими, більшість внутрішніх заборон і бар'єрів пропадає і, як наслідок, ми насолоджуємося кращим сексом в житті.

Правда в тому, що велика кількість спиртного не збільшує лібідо, а вбиває його: впливає на нервові закінчення, які викликають ерекцію у чоловіків і знижують чутливість клітора у жінок. Крім того алкоголь викликає зневоднення, яке впливає на вагінальну змазку.

# 7. ПРОТИЗАПЛІДНІ ТАБЛЕТКИ

"Протизаплідні таблетки неминуче змінюють гормональний баланс жінки. У деяких випадках, скорочуючи виробництво естрогену і тестостерону, відповідальних за сексуальні апетити. У числі інших "побочок"- біль під час сексу, сухість піхви або труднощі з досягненням оргазму", - говорить лікар Ребекка Стенд з Університету Луїсвілля.

Якщо вам здається, що прийом таблеток небажаним чином відбився на сексуальному житті, попросіть лікаря призначити вам препарат з іншим гормональним складом або підібрати інший метод контрацепції.

# 8. ЖИРНА ЇЖА

Жири створюють гормональний дисбаланс в організмі і можуть вплинути на рівень цукру в крові, викликаючи відчуття тяжкості і сонливість.

# 9. ПІЗНЯ ВЕЧЕРЯ

Всі сили вашого організму підуть не на роботу інтимних органів, а процес травлення. Намагайтеся вечеряти до 20.00 та обирати для вечірньої трапези більш легкі страви: овочі або рибу. Тоді у вас збережеться набагато більше енергії для статевого акту з коханою людиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 найпоширеніші помилки, які зіпсують секс

Зараз ви читаєте новину «Вчені назвали 9 речей, які вбивають сексуальне бажання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути