Ексклюзиви
понеділок, 25 січня 2016 19:16

Перший жіночий топлес-гурт з'явився в 1960-х роках
13

Для того, щоб розігріти публіку, клуби запрошують виступати у себе топлес-DJ. Як правило, це гарна дівчина або кілька дівчат, які стоять за діджейським пультом з оголеним верхом і зводять треки. Звісно, у таких виконавиць повинні бути гарні груди.

І ця ідея не нова. Жіночий бенд The Ladybirds ("Сонечка") 1960-х років з Нью-Джерсі мав ту ж концепцію. Учасниці були милі собою, відверто не вміли співати і основну популярність нарівні з неймовірним засудженням отримали за те, що з'являлися на сценах нічних клубів топлес.

У рідному місті кожна поява групи створювало справжній переполох, тому, коли рівень засудження перевищив рівень чоловічого схвалення, "Сонечка" перемістилися в Лас-Вегас. Там панянки, як і раніше, не визнавали прикриті груди і виступали в готелі "Аладдін" разом з коміком Годфрі Кембріджем. Іноді The Ladybirds з'являлися на сцені клубу "Блакитний кролик" у Голлівуді і в клубі "Тіпсі" в Сан-Франциско.

Поки дівчата створювали свою неоднозначну репутацію "першої і єдиної жіночої топлес-групи", вони не соромилися виступати під фонограму. Однак стрип-співачкам все-таки довелося навчитися співати по-справжньому після декількох казусів з плівкою, яку "зажувало" просто під час концерту.

Після того, як за розкрутку групи взявся Восс Борета і професійний гольфіст Реймонд Флойд, The Ladybirds стали давати концерти по всій території Сполучених Штатів і Канади. У 1968 році дівчата співали в Crystal Room в Нью-Йорку, в клубах Ванкувера і Квебеку. І кожен раз їхні виступи викликали ажіотаж. Поліція неодноразово затримувала учасниць групи за їх напівголі перформанси.

Самі учасниці були в захваті від своєї роботи. Гітаристка групи Марсель Мітчелл порівнювала виступи топлес з неймовірною свободою. Дівчина працювала у швейній фірмі "до того як дізналася, як же здорово грати на гітарі з голим торсом".

Група здобула широку популярність в ЗМІ — багато газет брали в учасниць інтерв'ю і робили новинні замітки про виступи. Зрозуміло, відгуки не завжди були позитивними, але це не завадило глядачам дивитися на "співочі жіночі груди".

У 1967 році "Сонечкам" закрили доступ на сцени Лас-Вегаса за розпорядженням голови музичної спільноти міста. Після порівняно бурхливого сплеску інтересу до топлес-гурту він так само швидко згас. Фактично від The Ladybirds не залишилося нічого крім фотографій — дівчата не зробили жодного студійного запису. Єдине, що служить нагадуванням про цей екстравагантний гьорлз-бенд, — шматок відеозапису з їхнього концерту в голлівудському клубі "Блакитний кролик", який пізніше був використаний у фільмі "Дикий, дикий світ Джейн Менсфілд".

Зараз ви читаєте новину «Перший жіночий топлес-гурт з'явився в 1960-х роках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути