Ексклюзиви
субота, 16 березня 2013 15:00
Северин Наливайко
Северин Наливайко
Северин Наливайко

Кіна не буде

Двоє в залі на українському кіно – це "Звичайна справа". Можна й без лапок. Якщо перевірити за кількістю проданих квитків – не підтвердиться. У "Кінопанорамі" проектор вмикають, коли продали щонайменше три. Адміністратор каже, що так було й на попередньому сеансі.

З Вікою бачимося рідко, зате завжди на культурних подіях. Коли постала потреба щось їй передати, приурочили зустріч до перегляду українського фільму. В Києві встигли подивитися його в останній день показу. Держкіно обіцяло повозити стрічку ще по екранах областей і районів. А організатори навіть уперше в історії України зазіхнули окупити виробництво. Це скільки ще показів має бути за такої відвідуваності?

Пригадую з сьомого класу викладачку української мови та літератури Емілію Теофілівну. Розповідала нам, як із проголошенням незалежності всі раділи з очікуваного відродження. На тій хвилі за українську мову раділа і її знайома росіянка, яка все життя працювала у кіновиробництві. Щоправда, казала: "Вот жаль только, кино не будет". Наш 7-А слова росіянки сприймав, як і подавалося, – з обуренням і сміхом. Але з роками цей випадок корениться в моїй голові все міцніше. Напевно, вона знала ще щось.

Зараз ви читаєте новину «Кіна не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути