Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2016 17:27

Запрацювала Всеукраїнська асоціація переселенців

Запрацювала Всеукраїнська асоціація переселенців

В Україні запрацювала громадська організація "Всеукраїнська асоціація переселенців". Її мета - об'єднати всіх переселенців навколо вирішення спільних проблем.

Про це повідомляє vpl.in.ua.

"Усі переселенці - патріоти України. Вони не захотіли жити в окупації і опинилися в незрозумілому юридичному статусі. Не можуть отримати жоден кредит - ні на житло, ні на підприємницьку діяльність. Деякі банки України відмовлялися видавати депозити, які були в переселенців до окупації. Багато роботодавців відмовляються брати на роботу переселенців, орендодавці не здають квартири. Ці та багато інших проблем ми хочемо вирішити. Ми розуміємо, що більшість проблем виникли на законодавчому рівні, тому збираємося їх вирішувати разом з депутатами Верховної Ради, міністрами Кабінету міністрів. Цим ми відрізняємося від багатьох інших організацій", - розповідає Катерина Брюханова, заступник голови "Всеукраїнської асоціації переселенців".

В асоціації уже склали план роботи на найближчі місяці.

"Маємо запустити спільні проекти за підтримки центру зайнятості "Ярмарок вакансій для переселенців" по всіх містах України. У середині листопада проводимо панельну дискусію за підтримки Мінсоцполітики з представниками кабінету міністрів, міжнародними організаціями і переселенцями. Розробляємо проект "Картка переселенця", який дозволить отримати знижки в багатьох установах і закладах", - додає Брюханова.

Офіси організації запрацюють в усіх областях України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Містечко для переселенців засадили деревами

У Дніпрі волонтери організували безкоштовні курси з української мови для переселенців – дітей та дорослих, а також для дітей військових.

Зараз ви читаєте новину «Запрацювала Всеукраїнська асоціація переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути