середа, 15 лютого 2017 08:05

Пересленець розповів, як заробляють на декоративних собаках
6

Багатодітна родина переселенців з Макіївки розводить декоративних собак "Шпіців". До війни пробували займатися іншими породами. Але після переїзду, усіх псів отруїли місцеві мешканці. Про це Gazeta.ua розповів батько будинку дитячого типу в Володимир Родиков.

"Розводити собак планували ще в Макіївці. Мали ротвейлерів, шарпея і пікінеса. Усіх довелося залишити на догляд батькам. Пізніше дізнався, що люди їх потруїли. Зробили це через нашу проукраїнську позицію. Мені постійно телефонували з погрозами. А в будинок хотіли заселити бойовиків. Щоб цього не сталося, у ньому два з половиною роки жив батько. Однієї ночі в три години хтось з людей кинув на дах коктейль Молотова. Будинок згорів. Батько ледь встиг вибратися", - згадує Володимир Родиков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші та візитки до чаю - скільки заробляють на їстівних сувенірах

Зараз родина має п'ятьох цуценят. Купували їх в різних виробників у двомісячному віці. На корм витрачають 1 000 грн щомісяця.

"Біля нашого будинку маленька територія. Для великих собак місця замало. Тому зупинили свій вибір на карликових шпіцах. Вони маленькі, мало їдять і дорого продаються. Зараз у нас чотири дівчинки і один хлопчик. Є дорожчі, які мають хороший родовід, а є дешевші. Відповідно їхнє потомство матиме різну ціну. Покупці зможуть вибрати цуцика відповідно до гаманця. Породисті коштують від $ 1,5 тис. Дешевше можна купити за 15 тис грн, - каже Родиков. - Приводять шпіци по від трьох до чотирьох цуценят два рази на рік. Відповідно, якщо кожна собачка матиме двох дитинчат, гроші на придбання і корм повернуться з першого виводку".

Володимир Родиков із дружиною Діаною виховують п'ятьох своїх та п'ятьох прийомних дітей. У Макіївці займалися сімейним бізнесом. Мали 54 акваріуми з рибками, яких вирощували на продаж. Покинули дім наступного дня, коли у місто зайшли російські танки. Зараз живуть у, збудованому для них благодійником, будинку під Києвом.

Зараз ви читаєте новину «Пересленець розповів, як заробляють на декоративних собаках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути