вівторок, 17 квітня 2018 11:46

Переселенці можуть безкоштовно отримати речі поштою
6

Речі можуть взяти переселенці, одинокі батьки, люди з інвалідністю  та усі, хто потребує допомоги
Фото: Надано Костянтином Кууском
У тиждень звертаються близько 40 осіб
Речі можна замовити поштою, сплативши тільки послуги доставки
Допомагають одягом, взуттям та іграшками
Людям з інвалідністю безкоштовно надсилають речі кур'єром

Громадська організація "На крилах надії України" у Кременчуку надсилає поштою речі переселенцям, людям з інвалідністю та усім, хто потребує такої допомоги. Про це Gazeta.ua розповів голова організації Костянтин Кууск.

"Спочатку усі речі були у мене вдома. Було дуже складно приймати чужих людей. Потім попросили офіс у місцевої влади, - розповідає Костянтин, - Допомагаємо одягом, взуттям, іграшками. Замовити допомогу можна онлайн чи відвідавши офіс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці продали квартиру, щоб відкрити центр для дітей з аутизмом

У 2016 році волонтери громадської організації збирали речі для дитячих будинків. Але вийшов Закон України, що забороняє передавати вживані речі у такі заклади. Активісти вирішили створити "соціальний гардероб" та роздавати речі пільговим категоріям громадян. Допомогли вже 450 родинам. Загалом, роздали понад 4 тисяч кг речей.

Автор: Надано Костянтином Кууском
  Речі можна замовити поштою, сплативши тільки послуги доставки
Речі можна замовити поштою, сплативши тільки послуги доставки

"Через медіа оголошуємо про збір речей. Нам приносять речі та ми фасуємо їх за віком, статтю, - ділиться Костянтин. - У тиждень звертаються близько 40 людей. Приїжджають з сусідніх міст. Тим, хто не може виходити з дому через інвалідність чи хворобу, безкоштовно надсилаємо одяг кур'єром".

Щоб отримати необхідні речі з "Соціального гардероба" слід оформити заявку на сайті організації. Там необхідно буде вказати контактну інформацію та обрати потрібний розмір. Щоб уникнути шахрайства, просять надіслати фото обличчя із першої сторінки паспорта.

Гардероб знаходиться у приміщенні громадської організації "На крилах надії України" за адресою: Кременчук, вул. Першотравнева, 33 (2-й під'їзд). Працюють у вівторок, середу і четверг, з 13:00 до 17:00. Телефони для довідок: (097) 118-71-17.

Автор: Надано Костянтином Кууском
  Людям з інвалідністю безкоштовно надсилають речі кур'єром
Людям з інвалідністю безкоштовно надсилають речі кур'єром


Костянтин Кууск має інвалідність. У п'ять років потрапив у аварію та зараз пересувається на колясці. Організацію "На крилах надії України" заснував 2015 року для проведення культурних заходів. Зараз в організації 30 волонтерів.

Переселенці можуть звертатись до будь-якого терапевта, сімейного лікаря чи педіатра, незважаючи на прописку. Для отримання допомоги потрібно мати тільки паспорт чи інший документ, що підтверджує особу. Довідка внутрішньо переміщеної особи не потрібна.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці можуть безкоштовно отримати речі поштою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути