Ексклюзиви
вівторок, 07 лютого 2017 07:55

Пенсійну картку-посвідчення блокують через півроку

Пенсійну картку-посвідчення блокують через півроку
Фото: nar-rda.gov.ua

Електронне пенсійне посвідчення блокується, якщо переселенець не з'явитися у банк через півроку.

Про це розповів юрист Вадим Валько в ефірі в ефірі ukrlife.tv.

"Після отримання посвідчення потрібно пройти ідентифікацію. Спочатку вона здійснюється 2 рази на шість місяців, далі - раз на рік. Людина повинна особисто звернутися до будь-якого відділення ощадбанку. При собі мати паспорт і довідку переселенця. Потрібно зробити будь-яку операцію із електронним пенсійним посвідченням - зняття готівки, оплата комунальних послуг, перевірка балансу. Це потрібно для того, щоб зафіксувати, що особа дійсно з'явилася, є живою і може отримувати пенсію. Якщо людина не прийде у відділення і не пройде ідентифікацію, карточка блокується. Для її відновлення потрібно піти у банк", - каже Вадим Валько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці відсудили в держави 6,7 млн грн

Посвідчення роблять 30 днів. Користуватися ним можна лише в Україні.

"Для отримання електронних пенсійних посвідчень потрібно пройти підготовку документів та їх подачу. Для подачі необхідно зробити дві фотокартки розміром 25 на 30 мм. Овал обличчя має займати не менше 70 % площі. Заява пишеться у територіальному управлінні пенсійного фонду. З собою потрібно мати паспорт, довідку внутрішньо переміщеної особи та ідентифікаційний номер. При встановленні договору з банком є графа про кредитний ліміт. Щоб його не нарахували потрібно вказали цифру нуль гривень нуль копійок. Отримати посвідчення потрібно у відділенні ощадбанку, яке вказується в заяві".

Зараз ви читаєте новину «Пенсійну картку-посвідчення блокують через півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути