пʼятниця, 17 лютого 2017 08:42

"Кілограм сиру - 350 гривень" - як заробляють на козячій фермі
6

Сім'я переселенців з Донецька Марина Брагіна та Кирил Чабанов розпочали бізнес з виготовлення домашнього сиру, згущеного молока, масла і сметани. Обоє мають декілька вищих освіт, досвід ведення бізнесу, а також наукової діяльності в галузі психології.

"Фермерством почали частково займатися в Донецьку після в Греції і Грузії. Ми їздили з екскурсією на ферми, де розводять кіз і овець. Скуштували там сири, масло, сметану за традиційними рецептами. Нам все так сподобалося, що захотілося зайнятися самим. Через тиждень після повернення купили хату і землю в Амвросіївському районі, завели кіз. Почали вивчати технологію виготовлення молочних продуктів. Ми жили і в Донецьку, і на фермі, яка перебувала за двадцять кілометрів від кордону з Росією. Чотири дні в тиждень працювали в місті, три — у селі. Тварин доглядала місцева сім'я", - розповідає Gazeta.ua Марина Брагіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пересленець розповів, як заробляють на декоративних собаках

Зараз утримують 15 кіз, 15 овець, 11 свиней та 65 кур. На фермерстві заробляють до 4 тис грн.

"Кілограм коров'ячого сиру коштує 200 грн, козячого – біля 350 гривень. Проблем з реалізацією немає. Багато заможних людей, яким продавали молочну продукцію в Донецьку, залишилися нашими клієнтами. Вони залишили Донбас. Покупці приїжджають до нас за сиром, маслом, сметаною, згущеним молоком. Біля нашого двору можна часто побачити престижні машини. Правда, зараз ми тимчасово призупинили виробництво — наші кози вагітні. Вони знову стануть давати молоко, коли навесні у них народиться потомство. Тоді і відновимо випуск молочної продукції"

Зараз ви читаєте новину «"Кілограм сиру - 350 гривень" - як заробляють на козячій фермі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути