Ексклюзиви
понеділок, 30 січня 2017 12:57

Хто має право не платити судовий збір

Хто має право не платити судовий збір
Фото: ukrainepravo.com

Переселенці можуть не платити судовий збір на подання заяви до суду.

Про це повідомляє UKRLIFE.TV.

"Сьогодні звільнення переселенців від сплати судового збору не має. Однак є можливість звернутися до суду з клопотанням про звільнення або відстрочку від його сплати. Наявність такої підстави має супроводжуватися документами. Причину звільнення від сплати судового збору потрібно обґрунтувати. Перш за все тим, що ваш матеріальний стан незадовільний у зв'язку з переміщенням. Надати довідки про статус переселенця, доходи і склад сім'ї або про те, що ви отримуєте допомогу малозабезпеченим", - розповідає юрист "Донбас SOS" Марія Красненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці судяться з Україною за зруйновані будинки

Із збільшенням мінімальної заробітної плати сума судового збору зросла.

"За подання заяви про народження дитини чи смерті минулого року заявники платили суму у 265 гривень 60 копійок. На сьогодні це 320 гривень. Адміністративний позов немайнового характеру поданий фізичною особою був 551 гривень 20 копійок. Став - 640 гривень", - каже Марія Красненко.

Верховна Рада зареєструвала законопроект про внесення змін до закону України "Про судовий збір" щодо звільнення від сплати судового збору внутрішньо переміщених осіб та осіб, постраждалих від конфлікту. Однак зміни до закону не внесли.

Зараз ви читаєте новину «Хто має право не платити судовий збір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути