Ексклюзиви
понеділок, 30 січня 2017 15:02

Як діяти, коли змушують повернути державну допомогу

Як діяти, коли змушують повернути державну допомогу
Фото: fgorenie.org

Держава може вимагати в переселенців повернення виплаченої адресної допомоги.

Про це повідомляє UKRLIFE.TV

Допомогу вимагають повернути у випадках, коли хтось із членів сім'ї володіє житлом у підконтрольних Україні регіонах або має суму на депозитному банківському рахунку понад 17 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці мають право не платити судовий збір

"Є два шляхи повернення - добровільно й через суд. У першому випадку потрібно отримати письмове повідомлення від управління соцзахисту населення. У ньому має міститися сума, яка підлягає поверненню, і підстави для цього. Також повинні бути реквізити, на які її необхідно перерахувати. Надалі потрібно письмово повідомити про згоду чи відмову повернути адресну допомогу. Згода повинна містити строки повернення та розмір сум. Далі повернення сум узгоджують з управлінням соцзахисту. При поверненні в судовому порядку, управління подає до суду і стягнення відбувається відповідно до ваших доходів", - розповідає юрист "Донбас SOS" Марія Красненко.

Повернення можна оскаржити у двох випадках. У першому, коли житло на підконтрольній території не придатне для проживання. В другому, коли сума на депозиті перевищила 10-разовий розмір прожиткового мінімуму після призначення допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Як діяти, коли змушують повернути державну допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути