середа, 21 грудня 2016 19:44

З'явилось відео ракетних стрільб українського штурмовика
4

Штурмовики Су-25 викидають теплові пастки для ворожих ракет
Су-25 299-ої бригади тактичної авіації з чотирма підвішеними ракетами Х-25МЛ
Пуск Х-25МЛ зі штурмовика Су-25
Пуск Х-25МЛ зі штурмовика Су-25

У мережі з'явилося відео пуску авіаційних ракет класу "повітря-поверхня" Х-25МЛ українськими штурмовиками Су-25.

Відео зняли під час обстрілу навчальних цілей одномісним броньованим дозвуковим штурмовиком Су-25.

"Дехто помітить, що "Граки" стріляють не НАРами, як 2014-го, а керованими ракетами класу "повітря-поверхня" малого радіусу дії. Точність і дальність у рази вище, і більше можливостей маневрувати в бою для пілота", - написав у своєму Facebook український блогер під ніком Alex N Alex Noyt.

Як припускають користувачі соцмереж, на відео показані випробувальні пуски восени 2013 року на Повурському полігоні. Їх метою було продовження термінів зберігання і експлуатації ракет Х-25, яких на території України після розпаду СРСР залишалося 1796 штук.

Договір щодо продовження терміну служби ракет Х-25МЛ і керованих авіабомб КАБ-1500Л-ПР Міноборони України уклало з ДП "Державне київське конструкторське бюро "Луч" у жовтні 2013-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 літаків, які створили для війни

Авіаційна тактична ракета Х-25МЛ прийнята на озброєння 1981 року і має максимальну дальність пуску до 10 км. Ракета з лазерною головкою самонаведення призначена для ураження малорозмірних рухомих і нерухомих наземних цілей: РЛС і пускових установок зенітних ракет, літаків на відкритих стоянках, легких мостів і переправ, малотоннажних суден, залізничних ешелонів та інших цілей. За своїми характеристиками ракета Х-25МЛ подібна до американської ракети АGМ-65Е Maverick.

Як пишуть користувачі соцмереж, під час війни на Донбасі українська авіація застосовувала переважно некеровані ракети і бомби.

Безпілотний бронетранспортер "Фантом" показав свої бойові можливості у критично складних погодних умовах. Під час демонстрації йшов крижаний дощ. Полігон, на якому випробовували нову машину, був укритий снігом.
Зараз ви читаєте новину «З'явилось відео ракетних стрільб українського штурмовика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути