Ексклюзиви
пʼятниця, 18 грудня 2015 11:54

Вчені створили туалет, який не потребує води
5

Nano Membrane Toilet
Nano Membrane Toilet
Nano Membrane Toilet

Цей винахід не потребує води і працює на наномембранах. Про це повідомляє Weua.

"Безводний" туалет на основі наномембран розробили вчені з Університету Кренфілда, що у Великобританії. У його основі лежить система, що використовує бар'єр, який обертається і відокремлює тверді і рідкі відходи. Блокує при цьому запахи.

Відходи поділяються осаджуванням і в міру випаровування рідини отримані водні пари транспортуються в спеціальну камеру з інноваційними "гідрофільними бісером з нано-покриттям". У цьому відсіку пара знову стає водою, але вже очищеною і придатною для застосування в господарських потребах або, наприклад, для поливання городу.

Решта твердих частинок транспортуються за допомогою гвинта в спеціальний невеликий газогенератор, який виробляє з відходів енергію для роботи систем самого туалету або для інших цілей. На даному етапі вчені ще працюють над вдосконаленням газогенератора, а поки що тверді відходи покриваються шаром парафіну для подальшої чистої утилізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі винаходи, які створили цього року

Наразі близько 2,3 млрд людей по всьому світу не мають можливості користуватися звичайними туалетами, підключеними до центральної каналізації. Через це вчені вирішили створити Nano Membrane Toilet. Цей винахід постачатимуть до країн, де найбільші проблеми з інфраструктурою.

У цих регіонах відсутня інфраструктура для найпростіших санвузлів, які вимагають наявності водопровідних систем, однак ця модель "сухого" туалету здатна утилізувати людські відходи на місці і без води. Крім того, система недорога в обслуговування – вона обійдеться для одного домогосподарства всього 5 центів на день.

"Сухий" туалет з наномембранами спочатку протестують в Західній Африці, зокрема, в Гані. "Безводні унітази" будуть доставлятися в місцеві будинки і щотижня обслуговуватися навченим персоналом, який буде витягувати відходи і транспортувати їх до місця утилізації.

Інноваційний "зелений" туалет був розроблений в рамках участі в програмі Reinvent the Toilet Challenge, організованої благодійним Фондом Reinvent the Toilet Challenge, і у разі успішних тестів надійде в продаж вже найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Вчені створили туалет, який не потребує води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути