Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2014 10:00

Вчені створили робота, який знищує вірус Ебола

Вчені створили робота, який знищує вірус Ебола

Фахівці американської компанії Xenex, запропонували медикам використовувати унікального робота, який чудово підходить для боротьби з небезпечними захворюваннями, включаючи лихоманку Ебола.

Принцип дії полягає в генерації короткохвильового ультрафіолетового випромінювання (UVC, довжина хвилі 280-100 нм) - даний спектр присутній в сонячному світлі і фільтрується озоновим шаром. Тобто в ході еволюції, генетичних механізмів захисту від даного виду випромінювання не сформувалася, саме тому дана технологія так добре себе показала в боротьбі з вірусами - роботу досить п'яти хвилин, протягом яких він буде поширювати імпульси світла UVС по лікарняній палаті. Коли випромінювання потрапляє на бактерії або віруси, воно пошкоджує їх ДНК, вбиваючи мікроорганізми.

Протягом десятиліть ультрафіолет використовується для дезінфекції повітря і води. Однак попередні версії цієї технології використовували токсичні лампи на основі ртуті. Xenex використовує спеціальний газ (ксенон) для генерації випромінювання, який виявляється у 25 тисяч разів більш інтенсивним, ніж промені сонця. Таким чином, роботи зможуть вбивати дуже широкий спектр патогенів.

Зараз ви читаєте новину «Вчені створили робота, який знищує вірус Ебола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути